Wonen 247
Image default
Aanbiedingen

De aandacht van kinderen van gadgets afleiden

De aandacht van kinderen van gadgets afleiden 

Het fenomeen dat kinderen vaker met gadgets spelen dan buitenshuis, zie je de laatste tijd vaak. Vroeger zag je kinderen spelen met een fiets of spacescooter in stadsparken, nu is het stil in de parken omdat steeds meer kinderen thuis blijven en met hun gadgets spelen. Het is goed voor kinderen die technologische ontwikkelingen volgen om hun kennis en inzicht in de toekomst te vergroten. Als het niet onder controle wordt gehouden, wordt gevreesd dat het een slecht effect zal hebben op hun fysieke en mentale gezondheid. Als kinderen bijvoorbeeld thuis blijven zitten om online games te spelen, worden ze minder lichamelijk actief, socializen ze minder en krijgen ze minder zuurstof en zonlicht. Natuurlijk zal het de groei en ontwikkeling van kinderen zowel fysiek als psychologisch belemmeren. Daarom moet je een aantal dingen doen die kinderen kunnen afleiden van de negatieve effecten van gadgets.

De participatie van ouders moet worden vergroot

Het belangrijkste als je de gewoontes van een kind wilt veranderen, is je eigen participatie als ouder. Kinderen zijn goede imitators, wat betekent dat ze zullen imiteren wat je zelf doet. Je moet dus het goede voorbeeld geven aan je kinderen. Als je bijvoorbeeld aan het eten bent, probeer dan je mobiele telefoon in een telefoontasje met portemonnee te bewaren, zodat je etentje met je gezin niet gestoord wordt. Als je je thuis op je gezin concentreert, zullen je kinderen je gedrag imiteren. Als je tijdens het eten naar je telefoon blijft kijken, is de kans groot dat je kinderen hetzelfde zullen doen. Daarnaast moet je ook inzicht geven in de daadwerkelijke functie van de gadget. Het is echter niet nodig om het tot het uiterste te verbieden. Je hoeft alleen het gebruik van gadgets te sturen, bijvoorbeeld door de speelduur van gadgets door kinderen te beperken.

Geef je kind speelgoed voor buiten

De tweede manier is om je kind buitenspeelgoed te geven, bijvoorbeeld door ze een fiets, step, trampoline en ander interessant en leuk speelgoed te geven. Op deze manier kun je ze afleiden van gadgets. Je moet weten dat kinderen van 1 tot 4 jaar ook ongeveer 3 uur lichaamsbeweging per dag nodig hebben. Daarom is het een alternatief om kinderen speelgoed te geven waarbij ze actiever moeten bewegen, zodat kinderen tegelijkertijd kunnen spelen en bewegen. Bovendien vereist het verstrekken van buitenspeelgoed dat kinderen socializen. Op die manier kunnen ze veel leren van wat ze buiten het huis zien.

Neem je kinderen mee voor de lol in het weekend

Neem ten slotte je kinderen mee voor recreatie, zodat ze kunnen zien dat er zoveel interessante dingen zijn dan alleen videogames spelen. Voor recreatie hoef je niet ver te gaan met je waterdichte rugtas, zeker niet als je maar een dag of twee in het weekend vrij hebt. Je kunt je kind meenemen op een picknick in de tuin achter je huis. Ook al is het eenvoudig, samen zijn met familie en samen leuke activiteiten doen, zal voor kinderen leuker aanvoelen. Bovendien kan het uitnodigen van kinderen voor recreatie ook de band tussen alle gezinsleden vergroten. Je kunt je kind ook uitnodigen om samen te sporten, bijvoorbeeld samen fietsen, zwemmen of joggen. Zo blijven ze gezond en genieten ze van de buitenlucht.