Wonen 247
Image default
Aanbiedingen

Gids voor een kleine kinderkamer met kinderbed met lades

Gids voor een kleine kinderkamer met kinderbed met lades

Een kleine kinderkamer kan een grote uitdaging zijn, die planning vergt om op te lossen. Maar als je de juiste oplossingen gebruikt, is het verre van onmogelijk. We hebben een aantal adviezen verzameld die je kunt overwegen als je de uitdaging hebt om een kinderkamer in te richten met een beperkt aantal vierkante meters.

  • Opbergruimte in een kleine kinderkamer

    Opbergen van speelgoed, boeken en kleding  is essentieel in elke kinderkamer. Het kan soms overweldigend zijn, vooral in een kleine kamer, omdat het de resterende ruimte in beslag neemt. Daarom is het goed om tijd te besteden aan het plannen en overwegen van opbergoplossingen. Als uw kind een hoog bed heeft, is de ruimte onder het bed waardevol en kan u helpen die extra vierkante meters te vinden. Onder een hoog bed kan je een commode of een stapel dozen met speelgoed plaatsen. Zo heb je je normale bed tot een kinderbed met lades gemaakt. Als het bed dichter bij de vloer staat, liggen bedrollen of laden onder het bed voor de hand. Hoge boekenkasten en planken kunnen de hoogte van de kamer benutten. Ze zijn geweldig, als de kamer meer verticale vierkante meters heeft dan horizontale. Zorg ervoor dat u alle ruimte benut – zowel verticaal als horizontaal. Een systeem maken voor je opslag kan ook nuttig zijn. Om het meeste te halen uit uw opslagoplossingen kan het een goed idee zijn om items te sorteren in kleinere opslageenheden, zoals dozen en dergelijke. Door dozen een kleurcode te geven kan je gemakkelijker het overzicht bewaren, terwijl het voor uw kind gemakkelijker wordt om de juiste doos met speelgoed te vinden. Ten slotte kunnen kleinere dozen helpen om rommel kwijt te raken, omdat uw kind dan weet waar alles thuishoort.

  • Gebruik de hoogte van de kamer

    Vooral in kleine kamers met kinderbed met lades is het gemakkelijker om extra ruimte te vinden in het bovenste deel van de kamer dan in het onderste. Je moet deze ruimte opnemen in de inrichting om de hele kamer te benutten, wat belangrijk is als ruimte een probleem is. Planken en hangende boekenkasten zijn ideaal voor opslag in de hoogte. De bovenkant van een hoge kast kan ook worden gebruikt voor het opbergen van dingen die je niet zo vaak gebruikt. Tegelijkertijd zijn hoge bedden geweldige oplossingen om de overbodige ruimte te benutten. Ze staan hoog en creëren ruimte eronder, die gemakkelijk kan worden veranderd in schuilplaatsen, opbergruimte, vloerruimte. Je kan ook een bureau onder het bed plaatsen als je kind daar behoefte aan heeft.

  • Hoe voeg je kleur toe aan de kinderkamer

    De meeste kinderen houden van kleur. Omdat de kamer voornamelijk door uw kind gebruikt zal worden, is het misschien verleidelijk om de muren in de favoriete kleur van uw kind te schilderen, zodat er verlichting komt in de kamer. Er zijn argumenten voor en tegen het schilderen van de muren en plaatsen van verlichting. Sommigen beweren dat het schilderen van de muren de kamer kleiner of donkerder zal doen aanvoelen en dat het zou kunnen botsen met het kleurrijke speelgoed. Anderen geloven dat verlichting in de slaapkamer kan maken dat zo een kind niet snel in slaap valt en hierdoor moeite om op te staan. 

kinderbed met lades