Wonen 247
Image default
Aanbiedingen

Hoe creëer je een industriële inrichting?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: een industriële inrichting. Deze stijl is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met een combinatie van stoere en rauwe elementen wordt er toch een gezellige leefomgeving gecreëerd. Maar hoe krijg je dit ook voor elkaar in jouw woning?

 

Wanden en vloeren

Binnen een industriële inrichting spelen de wanden en vloeren een grote rol. Om deze stijl goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om jouw woning wat weg te laten hebben van een oud fabrieksgebouw. Daarom zie je bij deze inrichting dat er veel gebruik wordt gemaakt van (onbeschilderde) bakstenen wanden en betonnen vloeren.

 

Meubilair

De basis heb je nu. Maar welke inrichting past er dan binnen een industrieel interieur? Hoewel deze stijl je veel vrijheid geeft in welke meubels je wilt gebruiken, zijn het met name de materialen die de meubels passend maken binnen jouw inrichting. Leren banken en stoelen spelen de hoofdrol, gecombineerd met stalen frames. Daarnaast is er ook nog een belangrijke rol weggelegd voor hout, dat bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor tafels en muurplanken.

 

Verlichting

Goede lampen zijn onmisbaar bij het creëren van een sfeervol huis. Bij een industriële inrichting is het van belang dat je de verlichting simpel houdt. Veel voorkomend is het gebruik van grote fabriekslampen of vintage lampen zonder lampenkap. Hanglampen en kettingen passen ook goed binnen deze stijl.

 

Keuken en badkamer

Om het plaatje compleet te maken kan het interessant zijn om je keuken en badkamer in dezelfde stijl in te richten. Een industriële keuken kenmerkt zich door een natuurstenen blad en een keukeneiland. Industriële keukens zijn vaak donker van kleur. Bij een industriële badkamer wordt er vaak gebruik gemaakt van een combinatie van lichtere en donkere elementen, natuursteen en glas.

 

Accessoires

Om alles compleet te maken moeten er natuurlijk nog accessoires toegevoegd worden. Voor een iets levendigere omgeving met wat meer kleur worden er vaak groene planten toegevoegd. Mocht je nog iets meer kleur willen? Dan zou je binnen deze stijl ook nog kunnen kiezen om bijvoorbeeld gekleurde sierkussens neer te leggen. Zo maak je de look van jouw industriële inrichting helemaal af!

https://www.keukenstudioterlaak.nl/keukeninspiratie/industriele-keukens