Wonen 247
Image default
Aanbiedingen

Hoe groot moet een puppyren zijn?

Hoe groot moet een puppyren zijn?

Als u geen grote achtertuin heeft, kunt u uw hond toch voldoende buiten laten spelen en bewegen met een puppyren. De grootte van een puppyren hangt af van de grootte van uw hond en uw bedoelingen met de omheining. Bovendien moet u voldoen aan de wettelijke minimumafmetingen voor dierenverblijven die door plaatselijke verordeningen worden opgelegd. Ook moet u zich houden aan de regels van de vereniging van huiseigenaren.

U kunt een puppyren kopen of zelf een ren bouwen. Als u de basisaanbevelingen voor een kleine of grote puppyren bekijkt, kunt u de beste ren voor uw huisdier samenstellen.

Begin met de plaatselijke voorschriften

De eerste stap om te bepalen hoe lang uw puppyren moet zijn, is contact opnemen met uw plaatselijke gemeente of provincie, die de eigendom van huisdieren regelt. Voor kleine omheiningen kan het nodig zijn een structuur te hebben waarin de hond gemakkelijk kan opstaan en zich omdraaien. Deze afmetingen zijn meer gericht op kratten en kooien dan op puppyrennen, die ruimschoots aan deze eis zullen voldoen.

Waar uw verordeningen waarschijnlijk in het spel zullen komen is de hoogte. U moet ervoor zorgen dat de hoogte van de omheining van uw ren niet toelaat dat uw hond erover heen en eruit kan springen. Dit gebeurt vaak wanneer honden andere honden of katten, eekhoorns, beestjes, of kinderen zien. De Humane Society of the United States geeft aanbevelingen voor het schoonmaken, afvoeren, deuren, en andere aspecten van puppyrennen.

Wat is uw doel?

De volgende stap bij het bepalen van de grootte van uw puppyren is het bepalen van uw doel. Wilt u uw hond alleen maar uitlaten en af en toe wat frisse lucht happen of letterlijk laten rennen en wat beweging krijgen? Hoe meer vierkante meter u van uw puppyren maakt, hoe meer omheining u zult moeten kopen. Als het doel van de omheining frisse lucht en het uitlaten van de hond is, kan een kleinere, vierkante configuratie werken. Als u beweging voor uw hond wilt, overweeg dan een diagonaal hok.

Een smalle en lange puppyren is goed

Als u wilt dat uw hond beweging krijgt en letterlijk kan rennen en u hebt een beperkt budget, denk dan aan een diagonale configuratie voor de puppyren. Hierdoor zal uw hond langere afstanden kunnen rennen dan wanneer u het vierkant maakt. Met een langere, smallere puppyren kunt u apporteren, waardoor de hond de kans krijgt om snel te rennen, de bal, stok of speeltje te apporteren en dan terug te rennen.

De grootte van de hond

Een andere belangrijke factor bij het bepalen van de grootte van een puppyren is de grootte van de hond. Hoe groter en sterker de hond, hoe hoger de omheining zal moeten zijn om te voorkomen dat de hond eruit kan. Hoe groter de hond, hoe meer ruimte u haar zult willen geven, en u zult een langere, smallere configuratie willen overwegen om haar te laten rennen. Een speelgoedhondje of andere kleine hond heeft geen grote of lange ren nodig en heeft genoeg aan een vierkant hondenhok van 10 bij 10.

Aanbevolen maten puppyrennen

Dierenwelzijnsorganisaties hebben geen universele standaard voor de lengte en breedte van puppyrennen, maar verschillende bronnen raden een minimum oppervlakte aan van 1,5 meter in de breedte bij 1,5 meter in de lengte met een hoogte van 1,5 meter. Als uw hond meer dan 100 pond weegt, voeg dan een extra voet toe aan de breedte.

Als uw hond groot is en/of springt, overweeg dan een hogere omheining. Vraag uw dierenarts, trimsalon, dierenoppas of andere professionele hondenverzorger om advies en geef de leeftijd, de lengte en het gewicht van uw hond op.

Andere overwegingen voor puppyrennen

Als uw hond langer dan 15 minuten buiten in de ren zal blijven, denk dan na over waar u de ren gaat plaatsen. Houd rekening met de zon in de zomer, of er water in de ren kan druppelen door de dakrand van het huis, wat voor soort ondergrond u wilt en hoe dicht de ren bij de buren komt te staan. Dit betekent dat als u in een gebied woont waar een vereniging van huiseigenaren woont, u de regels met betrekking tot puppyrennen en hondenhokken moet controleren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in een fietskar hond.