Wonen 247
Image default
Aanbiedingen

Zo kies jij een loopstoel

 

Wanneer je een baby in huis hebt, wordt elk moment gelukkiger! De belangrijkste en meest gedenkwaardige gebeurtenis is wanneer ze leren lopen. Hun glimlach is meer dan genoeg om de aura van je huis te veranderen. Veel dingen spelen een cruciale rol bij het leren lopen van de baby. Deze omvatten de ouders, broers en zussen, en de essentiële loopstoeltje.

Een loopstoeltje is een redder in nood, want het helpt de baby bij het lopen. Ze stellen kinderen in staat om zich snel van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, dankzij hun inspanningen. Een loopstoeltje helpt je baby zonder problemen of gebreken.

Waarom is een loopstoeltje belangrijk voor kinderen?

Het is een productief apparaat dat een zuigeling helpt bij het lopen. Loopstoeltjes kunnen het gemakkelijker maken voor je baby om van de ene plaats naar de andere te lopen. Er zijn een groot aantal moderne loopstoeltjes voor baby’s die bedoeld zijn voor peuters.

Als ouder is de beslissing om een loopstoeltje aan te schaffen een verwarrende beslissing. Dat komt omdat er zo veel variëteiten op de markt zijn.

Waarop letten bij het kopen van een loopstoeltje

Elke keer als een kind zich voorbereidt om te gaan lopen, is het loopstoeltje het eerste wat in het oog springt van elke ouder. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken over de veiligheid van de baby, omdat het loopstoeltje veiligheidsriempjes heeft. Deze riemen zijn nuttig in het stoppen van je kind van vallen. Het kiezen van een effectieve loopauto voor je kindje van 2 jaar. Het is essentieel omdat de aankoop van een inferieure of slecht ontworpen loopstoeltje gevaarlijk kan zijn voor je kind.

Verschillende soorten loopauto’s

Er worden elk jaar verschillende soorten loopstoeltjes verkocht. Een klassiek loopstoeltje is een plastic of metalen exemplaar met een centraal opgehangen zitje. Deze loopstoeltjes zijn in de eerste plaats ontworpen voor baby’s tussen 4 en 16 maanden. En niet te vergeten de klassieke houten loopwagen.

Voordat je een loopstoeltje voor baby’s kiest, moet je een paar van de tips in gedachten houden:

Kies een loopstoeltje dat is uitgerust met een automatische rem of een grijpmechanisme om te voorkomen dat het loopstoeltje over een opstapje gaat.

Zoek een loopstoeltje dat het gewicht van de baby kan dragen en dat perfect op de baby past.

Koop een nieuw loopstoeltje dat voldoet aan de huidige en verplichte veiligheidseisen voor deze regio. Er moet een waarschuwingslabel of -sticker op het loopstoeltje zitten.   Als die er niet zijn, zoek dan een nieuw loopstoeltje. Je moet de veiligheid van je baby niet in gevaar brengen met een loopstoeltje van een lagere kwaliteit.

Zorg ervoor dat het loopstoeltje geen scherpe randen of plekken heeft waar de vingertjes van jouw baby klem kunnen komen te zitten.

Kies een loopstoeltje dat een stabiele, brede basis heeft. Controleer of het wiel van het loopwagentje een diameter van minimaal 50 millimeter heeft.

Koop geen tweedehands kinderwagens die niet aan de huidige veiligheidsnormen voldoen.

Als je op het loopwagentje zit, zorg er dan voor dat de voeten van de baby contact hebben met de grond.

Bereid het huis voor

Zorg ervoor dat je een plaats in je huis kiest met een vlakke of harde ondergrond. Er moet geen combinatie zijn van vloerkleden en hardhouten vloeren. De snelheid waarmee je baby zal rollen zal omlaag gaan als de vloer tapijt heeft.

Als je eenmaal een loopstoeltje hebt uitgekozen, verklein het dan in de supermarkt of in een kraampje om er zeker van te zijn dat het opvouw mechanisme in goede staat is. Sommige modellen kunnen je vingers afknellen als je ze probeert uit te klappen. Naast de traditionele loopauto’s heb je ook de moderne babywalker vtech.