Wonen 247
Image default
Accessoires

Een chique design met een vloerluik op maat

Bij een doorgang naar de zolder of de kelder is een vloerluik niet het eerste waar iemand aan denkt. Een vloerluik is voor veel mensen een lastig en zwaar ding dat elke keer omhoog getrokken moet worden voordat men een kelder in kan. Slecht voor de rug en met het risico dat het luik weer dichtklapt als u beneden bent. Maar dat hoeft niet meer! Met een modern elektrisch aangedreven luik kunt u makkelijk en veilig uw kelder of zolderverdieping bereiken. Deze nieuwe generatie luiken zijn bovendien aan te passen aan het interieur, zodat het zelfs een meerwaarde kan hebben voor de uitstraling van uw woning.

Een gebruiksvriendelijk luik

Het gemak van de bediening staat voorop. Met een elektrische aandrijving is een druk op de knop voldoende om het luik te openen. Het blijft daarna openstaan. Het risico dat het dichtklapt achter uw rug is verleden tijd. U kunt veilig de trap af gaan zonder dat u één hand moet gebruiken om het luik open te houden. De aandrijving is geluidsstil, zonder een gezoem of gebrom op de achtergrond.

Een vloerluik op maat is echt op maat

De luiken worden precies op maat gemaakt zodat ze exact in uw vloer passen. U zit dus niet met grote kieren waar continu een luchtstroom of stof doorheen komt, zoals dat vroeger altijd het geval was. Alles wordt vooraf precies opgemeten en de afwerking gebeurt perfect. Op maat is dus echt op maat!

Een vloerluik op maat bespaart ruimte

Een gat naar een kelder moet afgesloten worden voor uw veiligheid. Vaak wordt er dan een deur geplaatst, maar dat vraagt een complete ombouw. Daarmee bent u een stuk ruimte kwijt in uw kamer of gang. Met een vloerluik op maat is die ombouw niet nodig. De luiken zijn sterk genoeg om overheen te lopen. Daardoor kunt u het hele vloeroppervlak gebruiken. Ideaal als u de volledige zolderverdieping kunt gebruiken zonder steeds op een gat boven de trap te hoeven letten. Kinderen kunnen dan spelen en rennen over de hele ruimte. Als u zelf de rust op wilt zoeken, kunt u met een vloerluik de zolderverdieping afsluiten van het rumoer van uw spelende kinderen beneden.

Een vloerluik geeft een extra uitstraling aan uw woning

Naast het praktische nut kan een vloerluik op maat een chique uitstraling geven. Wat denkt u van een glazen luik boven uw wijnkelder? Al uw gasten kunnen uw wijnvoorraad bewonderen. Een prachtige blikvanger, die veel van uw kennissen niet hebben.
U kunt een ander effect verkrijgen door het luik volledig op te laten gaan in de vloer. Dezelfde tegels, dezelfde vloerbedekking, het is allemaal mogelijk. Alles volgens uw wensen. Een goede combinatie van een prachtig design met een praktische functie, waarmee u indruk kunt maken.
Wat dacht u van een vloerluik naar buiten? Dat heeft niemand meer. Dan kunt u de boodschappen direct van de auto in de kelder brengen. Erg handig en een meerwaarde voor uw woning. Kortom, er is meer mogelijk dan u misschien denkt. Het loont de moeite om u in deze mogelijkheden te verdiepen, voor een veilige en chique woning.