Wonen 247
Image default
Bouwen en verbouwen

Glas in lood, kleurrijk en stijlvol

Veel deuren hebben geen enkele kleur, Ze zijn vaak wit of een houtkleur. Soms past dit uitstekend bij jouw inrichting en kleurenpalet in jouw kamers in je huis. Soms echter willen mensen meer kleur in huis. Kleur maakt je huis vrolijker en kleuren hebben effect op de gemoedstoestand. Moet je al je deuren dan roze verven? Nee je kan namelijk ook een klassieke en veel kleurrijker alternatief toepassen. Je kan kiezen voor glas in lood. Wat is dat precies en zijn er nog andere alternatieven voor de deuren.

 

Wat is glas in lood?

Glas in lood is verschillende gekleurde platen van glas in een een lijst van lood. Glas in lood is bekend vanuit kerken waarbij deze glazen platen bijzonder licht laten schijnen in de kerk. Het is aan de ene kant rustgevend en aan de andere kant voorkomt glas in lood inkijk.

 

Enkel of dubbel glas

Glas in lood is te bestellen vanaf 4mm dikte. In deze tijden waarbij besparingen op energie en isolatie is er ook veel vraag naar geïsoleerd glas in lood. Ook deze glas in lood deuren zijn te bestellen. Naast de prachtige uitstraling van het glas in lood in de deur is het tevens goed geïsoleerd zodat het glas in lood geen lek in je huis is waardoor warmte verdwijnt.

 

De Glazen binnendeur

Zie je allerlei kleurtjes in je binnendeuren niet zo zitten, maar wil je wel meer lichtinval door de binnendeuren kan je ook kiezen voor verschillende soorten wit gekleurd glas. Een voorbeeld hiervan is satijn-melkglas blank (gematteerd glas) of Ophiwite extra blank glazen deuren. Hierdoor krijg je wel lichtinval door de glazen binnendeur maar behoudt je de inkijk door deze soort deuren.

Glas in lood deuren zijn stijlvol en kleurrijk. Het ultieme concept tussen kleur en lichtinval zonder inkijk. Ook heb je voor binnendeuren de mogelijkheid om te kiezen voor wit satijn melk glas. Ook deze deuren geven een goede en prachtige lichtinval zonder inkijk waardoor je het privé leven in de ruimte houdt.