Wonen 247
Image default
Dak gevel en schoorsteen

5 redenen waarom je je dak wilt laten coaten

Of je nou een plat dak of een schuin dak hebt: door je dak te laten coaten, ervaar je een heleboel voordelen. We bespreken deze graag met je.

Reden 1: kostenbesparing

Bij het renoveren of opknappen van een bedrijfspand, is het dak waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Vaak denken mensen er pas aan als het te laat is. Dat wil zeggen: als er bijvoorbeeld een lekkage is. Dit soort kostbare problemen voorkom je makkelijk door het dak op tijd te laten coaten. Het is bovendien veel goedkoper dan de aanleg van nieuwe dakbedekking! Met een goede coating verleng je de levensduur van je dak en doe je een investering wat zich op termijn terugverdient.

Reden 2: duurzaamheid

Schakel een professioneel coatingbedrijf in voor de coatingwerkzaamheden. Alleen dan ben je er zeker van dat je dak jarenlang is beschermd tegen mos, algen, vuil en ook kou in het pand zelf. Bij Het Zuiden Coatings gebruiken ze bij de reiniging – wat allereerst gebeurt – absoluut geen chemicaliën, maar een hogedrukreiniger met zuiver water. Hierna wordt de nieuwe coating aangebracht. Op de kwetsbare plekken – zoals hoeken, doorvoeren en afvoeren – wordt een extra behandeling aangebracht met een specialistische primer. Je bent er dus zeker van dat alles perfect is gecoat en er niks meer binnen kan dringen.

Reden 3: visueel aantrekkelijk

Bij een plat dak heb je er geen last van, maar vuile schuine daken kunnen echte doornen in het oog zijn. Door te kiezen voor het coaten van je dak, is meteen alles weer lekker schoon en fris. En dat blijft ook lange tijd zo. Je kan zelfs de kleur zelf kiezen!

Reden 4: snelle oplossing

Een compleet nieuw dak is natuurlijk een tijdrovend en kostbaar proces. Als dit niet noodzakelijk is, is een dakcoating een snellere (en goedkopere) oplossing. En het heeft eigenlijk hetzelfde effect. Zelfs bij een sterk verouderd dak, weet Het Zuiden Coatings deze weer in topconditie te brengen met een nieuwe toplaag.

Reden 5: efficiënt

De laatste reden in dit lijstje is niet geheel onbelangrijk. Wanneer je kiest voor dakcoating, in plaats van nieuwe dakbedekking, betekent dit dat je hele dak gewoon lekker kan blijven zitten. Terwijl de professionals van Het Zuiden Coatings aan de slag gaan, kunnen jij en je team gewoon door met de dagelijkse werkzaamheden. Dat scheelt!