Wonen 247
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Versterk je gevel met een gevelcoating

Je huis is je veilige haven. En die wil je natuurlijk beschermen tegen weer en wind. Een gevelcoating is een uitstekende manier om je gevel te versterken en te beschermen. Maar wat doet een gevelcoating nu precies en waarom zou je deze laten aanbrengen? In dit artikel lees je wat een gevelcoating doet en wat de voordelen ervan zijn.

Onzichtbare ‘jas’ voor je gevel

Net zoals jij in de winter een jas draagt tegen de kou, regen en sneeuw, heeft een gevel (en dak) extra bescherming nodig tijdens de gure wintermaanden. Maar ook in de zomer krijgt je gevel veel te verduren. Denk bijvoorbeeld maar aan de zon die constant tegen je gevel aan beukt. Alle UV-straling is niet fijn voor je verfwerk en het zorgt ervoor dat hout gaat ‘werken’.

Een gevelcoating werkt dan als een soort onzichtbare jas voor je gevel die het beschermt. Met deze dunne laag wordt je gevel beschermd tegen weersinvloeden, vervuiling en verkleuring. En het voordeel is: een gevelcoating werkt nog zo’n 10 jaar door, dus het is echt een investering voor de toekomst. 

Bescherm je gevel tegen schade

Maar dat is niet alles! Een gevelcoating kan ook de uitstraling van je woning aanzienlijk verbeteren. Of je nu kiest voor een neutrale kleur die de natuurlijke schoonheid van het metselwerk accentueert, of voor een opvallende tint die je huis laat opvallen in de straat – met een gevelcoating kun je jouw persoonlijke stijl laten zien. Meestal wordt echter gekozen voor een onopvallende, transparante coating. Een gevel coating expert helpt je bij het uitzoeken van een passende coating voor jouw gevel.

Bespaar kosten met een gevelcoating

Daarnaast is een gevelcoating ook nog eens kostenbesparend op de lange termijn. Door je gevel te beschermen tegen schade, voorkomt een coating dure reparaties in de toekomst. Bovendien kan het de energie-efficiëntie van je woning verbeteren door het isolerend vermogen van de muur te verhogen. 

Dus waar wacht je nog op? Versterk en verfraai je gevel met een hoogwaardige gevelcoating. Je zult niet alleen genieten van een mooiere en duurzamere woning, maar ook geld besparen op onderhoudskosten.

https://hetzuidencoatings.nl/