Wonen 247
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Welke dakbedekking past op jouw dak?

Moet u uw dak vervangen, een nieuw dak plaatsen, of het huidige dak verwijderen of vervangen? In dit bericht ontdekt u meer informatie over de vele soorten daken en de voor- en nadelen. Ook wordt uitgelegd hoe u een dakbedekkingssysteem aanbrengt. Van Leeuwen Dakdekker kan u helpen bij het bepalen van het beste type dakbedekking voor uw wensen.

Soorten dakbedekkingen

Daken zijn er in verschillende vormen en stijlen. Een hellend dak, bijvoorbeeld, is een type dak. Afhankelijk van het soort dak kunt u kiezen uit verschillende dakbedekkingsmaterialen. Er zijn verschillende variaties in dakbedekkingsmaterialen. EPDM, PVC, bitumen (dakleer), dakpannen, zink, enzovoort zijn enkele voorbeelden van verschillende soorten daken. Elk soort dakbedekking heeft zijn eigen kenmerken. Het is essentieel om een plafond te kiezen dat aan uw eisen en budget voldoet

EPDM dakbedekking

EPDM is een kunstrubber dakbedekking. Het is meestal zwart of grijs, en het heeft een levensduur van 40 jaar. EPDM daken zijn vrij duurzaam en bestand tegen UV-stralen, ozon, breuken en perforaties. Ze zijn ook bestand tegen vele chemicaliën. EPDM daken worden vaak gebruikt in commerciële structuren.

PVC dakbedekking

PVC is een soort kunststof die vaak voor dakbedekking wordt gebruikt. Dakbedekkingsmembranen gemaakt van PVC zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en gaan ongeveer 25 jaar mee. PVC-daken zijn sterk en duurzaam, en vooral bestand tegen UV-straling, chemicaliën en brand. Op commerciële structuren zijn pvc-daken populair.

Bitumen dakbedekking

Bitumen daken zijn gemaakt van asfalt. Bitumen daken zijn zwart of bruin van kleur. Ze hebben een levensduur van 25 jaar. Bitumen daken zijn bestand tegen o.a. UV-straling, vuur en chemicaliën. Ze zijn ook bestand tegen doorboringen en scheuren. In Nederland wordt bitumen dakbedekking steeds populairder. Het is kosteneffectief en gaat lang mee.

Dakpannen

Dakpannen zijn gemaakt van klei of beton. Dakpannen zijn er in verschillende kleuren en hebben een levensduur van ongeveer 50 jaar. Dakpannen zijn vrij duurzaam en bestand tegen vuur, UV-stralen en chemicaliën. Woningbouw maakt vaak gebruik van dakpannen.

Zinken dakbedekking

Zinken dakbedekking is, zoals de naam al zegt, samengesteld uit zink. Zinken daken zijn zilver of grijs van kleur. Ze hebben een levensduur van ongeveer 100 jaar en zijn goed bestand tegen vuur, UV-stralen en chemicaliën. Zinken daken worden vaak gebruikt op commerciële structuren en industriële faciliteiten.

Welke dakbedekking kiezen?

De dakbedekking van uw huis is een cruciale beslissing. Er zijn tal van factoren die u moet overwegen voordat u het juiste dakbedekkingsmateriaal voor uw huis kiest. Het soort dak dat u heeft zal van invloed zijn op het soort materiaal dat u kunt gebruiken. Als u een schuin dak heeft, zijn shingles, dakpannen of metaal waarschijnlijk opties. Als u een plat dak heeft, zijn EPDM, PVC, of bitumen de meest waarschijnlijke opties. Als u een specifiek klimaat in gedachten heeft voor uw dak, controleer dan zeker de plaatselijke weerberichten. Het soort materiaal dat u gebruikt zal ook bepaald worden door het klimaat van uw regio. Als u in een gebied woont waar het weer erg slecht is, zult u iets willen kiezen dat daartegen bestand is. Bij uw keuze moet u ook rekening houden met de levensduur van het dakbedekkingsmateriaal. Sommige materialen gaan langer mee dan andere. Kies een product met de langste levensduur voor de laagste prijs.

Er is geen pasklaar antwoord als het gaat om dakbedekkingsmaterialen voor uw huis. Het ideale dakbedekkingsmateriaal voor uw woning wordt bepaald door een aantal criteria. Neem de tijd om uw alternatieven te bestuderen en een weloverwogen beslissing te nemen. Overleg met een dakdekkersbedrijf kan ook nuttig zijn.

Dakbedekking plat dak

Bitumen dakbedekking is de meest populaire vorm van dakbedekking op een plat dak in Nederland. Dit is te danken aan de lage kosten en de lange levensduur van bitumen dakbedekking. De arbeidskosten zijn lager dan die van andere dakbedekkingsmaterialen, waardoor de prijzen lager zijn. Vervorming is eenvoudig bij bitumen omdat het gemakkelijk vervormbaar is. Daardoor is het eenvoudiger te installeren.

Het kan rendabeler zijn om bitumineuze dakbedekking te repareren of te vervangen. Dit komt doordat bitumineuze dakbedekking gewoon over de bestaande dakbedekking kan worden gelegd. U bespaart dus geld doordat u de huidige dakbedekking niet hoeft te verwijderen. Als u een plat dak met bitumen dakbedekking kiest, wordt het vervangen of vernieuwen van uw bestaande dak goedkoper.

Er zijn twee methoden om een bitumen dakbedekking te leggen. U kunt het dakleer branden of leggen zonder branden. Wij raden het branden van het dakleer aan omdat dit resulteert in een superieure waterdichtheid. U kunt het dak ook gewoon leggen zonder het te branden als u het dakleer niet wilt branden. Dit wordt gedaan met een speciale lijm, maar de waterdichtheid van het dak zal minder zijn.

Als u niet zeker weet welke dakbedekking het beste is voor uw huis, of als u meer wilt weten, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dakdekker van Leeuwen.

https://www.dakdekkers-vanleeuwen.nl/plat-dak/