Wonen 247
Image default
Dak gevel en schoorsteen

Zo kun je jouw woning het beste isoleren

Wil je jouw woning beter isoleren? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen. Een warme haard en huis is immers goud waard. Zo hoef je nooit te blauwbekken van de kou in de winter en ben je in de warme zomermaanden lekker ‘cool’ in huis.

Controleer de huidige isolatie van je dak en gevel

Een goede isolatie van je dak is essentieel om je huis warm te houden. Warmte stijgt op, dus als je dak niet goed geïsoleerd is, kan er veel warmte verloren gaan. Zorg ervoor dat het dak geïsoleerd is met voldoende isolatiemateriaal. Wil je dit liever uitbesteden aan een professional? Het Zuiden Coatings doet dakinspecties en kan ook direct jouw dak en gevel coaten.

Dicht ramen en deuren goed af

Naast het coaten van gevels en daken is het belangrijk om ramen en deuren goed af te dichten. Controleer of er tocht langs de randen binnenkomt en gebruik tochtstrips om de kieren af te sluiten. Ook kun je dubbel glas overwegen voor betere isolatie.

Laat je muren isoleren

Een andere belangrijke stap is het isoleren van muren. Dit kan door middel van spouwmuurisolatie of het aanbrengen van isolatiepanelen aan de binnen- of buitenkant van de muren. Dit zorgt ervoor dat je muren de warmte binnenhouden en de kou buiten.

Isoleer leidingen en verwarmingen om warmteverlies te verminderen

Let tot slot op kleine details zoals het isoleren van leidingen en het plaatsen van radiatorfolie achter verwarmingen en radiatoren om warmteverlies te verminderen. Zo verlaag je jouw energierekening doordat je niet nodeloos hoeft te stoken. Handig toch?

Door deze eenvoudige maatregelen te nemen, kun je jouw woning efficiënter verwarmen en energiekosten besparen. Vergeet niet dat goede isolatie niet alleen in de winter voordelen oplevert, maar ook in de zomer helpt om koelte binnen te houden.

 

https://hetzuidencoatings.nl/