Wonen 247
Image default
Huiseigenaren

Dalende woningprijzen funest voor mensen die hun huis voor jackpot prijzen wilden verkopen

Op dit moment vallen de opbrengsten van veel woningeigenaren erg tegen bij een verkoop via een makelaar. Dit heeft uiteraard niets met de makelaar te maken, maar wel met de hoge verwachtingen door woningeigenaren die op dit moment hun huis te koop zetten. De verkoop resulteert amper meer in hogere biedingen dan de vraagprijs, hetgeen overbieden wordt genoemd. In de afgelopen jaren leverden woningen soms tienduizenden euro’s meer op dan de vraagprijs. En de vraagprijs was al aan de hoge kant.

Wat nu in de praktijk speelt, is dat men vasthoudt aan de oude vraagprijzen. Er wordt echter niet meer overboden en zelfs onderboden. Daarnaast is het nu echt tijd om ook de vraagprijzen (verder) te verlagen. En dan zal de totale woningmarkt grote klappen kunnen gaan krijgen. In veel randstedelijke plaatsen is dit nog niet merkbaar, maar ook daar is het overbieden alweer eerder uitzondering dan regel.

De verkoop van een huis aan een opkoper of belegger wordt hiermee juist lucratief. Omdat woningprijzen gefaseerd en dus in de loop van de tijd blijven dalen, wilt men niet afhankelijk zijn van een financiële ontwikkeling in de hypothekersmarkt. Want een toenemende rentepercentage houdt in dat de koper wellicht zijn financiering niet rondkrijgt. We zitten inmiddels alweer in een fase, waarin het niet rond kunnen krijgen van een financiering redelijk geaccepteerd wordt. Maar wat houdt dat in voor u als verkopende partij? Dat u weer weken tot maanden verder bent voor een volgende bod. Dit risico heeft u niet bij een verkoop aan een opkoper, belegger of vastgoedbedrijf zoals Sons Real Estate.

Overweeg daarom altijd een vrijblijvend en uiteraard gratis bod te ontvangen als u overweegt uw huis te verkopen. Een bod van een opkoper of vastgoedbedrijf verplicht werkelijk tot niets en u heeft toch de zekerheid qua verkoopprijs en snelheid van het vrijkomen van de eventuele overwaarde. Snelheid betekent in deze tijd meer resultaat, gezien de snelle ontwikkelingen op de huizenmarkt.

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/