Wonen 247
Image default
Inbraak preventie

Hoe je jouw huis wél beschermt tegen een inbraak

Niemand zit te wachten op een inbraak. Desondanks vinden er jaarlijks wel 40 duizend inbraken plaats in Nederland. Dat zijn dus meer dan 100 inbraken per dag, gemiddeld genomen. Dit komt vooral omdat de inbreker vaak sneller innoveert dan dat de gemiddelde bewoner van een huis zijn inbraakpreventie bij werkt. Daarom is het van belang om regelmatig je huisbeveiliging te updaten. 

Kerntrekken is het nieuwe inbreken

Van die ruim honderd inbraken op dagelijkse basis vinden er meer dan tachtig per dag plaats via de kerntrekmethode. Waar vroeger de klopsleutelmethode of lockpicking werd gebruikt om een cilinderslot te kraken is deze methode ondertussen achterhaald. Vrijwel alle cilinders zijn tegenwoordig prima bestand tegen deze methodes. Dit zijn zogenaamde SKG** cilinders. SKG** cilinders zijn echter niet bestand tegen kerntrekken.

Hoe werkt kerntrekken

Kerntrekken werkt als volgt: Een inbreker draait een extra sterke schroef in de cilinder, gewoon op de plek waar je normaal de sleutel insteekt. Als deze eenmaal diep genoeg zit, haalt de inbreker een koevoet, klauwhamer of een ander gereedschap om goed kracht mee te zetten tevoorschijn. Daarmee kan een inbreker eenvoudig de cilinder mee kapot trekken. Nu de cilinder kapot is, kan de nachtschoot eenvoudig terug worden getrokken en kan de deur open. Een goede inbreker heeft voor deze klus ongeveer een minuut nodig.

Kerntrekbeslag is de sleutel

Om je huis te beveiligen tegen kerntrekken heb je twee opties. Tegenwoordig zijn er cilinders die stevig genoeg zijn om niet kapot te kunnen worden getrokken. Althans tot inbrekers weer met stevigere schroeven komen. Dit zijn cilinders met SKG*** keurmerk. Het probleem is dat inbrekers dit niet snel zullen zien en dus niet snel afgeschrikt worden door jouw supercilinder. Daarom is het altijd aan te bevelen om te kiezen voor kerntrekbeslag. Dit is deurbeslag dat je cilinder afschermt met een sleuf waar je sleutel nog in past maar geen schroef. Zo voorkom je dat een inbreker bij jou kan kerntrekken

Kerntrekbeslag van Toplock

De beveiliging van je huis krijgt ook een SKG***-keurmerk met kerntrekbeslag en een SKG**-cilinder. Daarom is het vaak goedkoper en effectieven om te kiezen voor kerntrekbeslag in plaats van nieuwe cilinders. Neem snel een kijkje in ons assortiment.

https://www.toplock.nl/kerntrekbeslag