Wonen 247
Image default
Industrie

Hoe houd je je mangohouten eettafel schoon?

Tien jaar geleden was je eettafel nog spiksplinternieuw, maar nu is het hout verkleurd, zitten er krassen op het oppervlak en zie je vlekken van eten en drinken die je met geen mogelijkheid kunt wegboenen. Het is daarom tijd om je tafel eindelijk maar eens te vervangen. Koop je een eettafel van mangohout, dan wil je die deze keer natuurlijk wél lang schoonhouden. Over een jaar moet hij er nog nieuw uitzien! In dit artikel vertellen we je hoe je dit doel bereikt.

Hoe maak je mangohout schoon?

Het is geen goed idee om met een spons en een emmer hete sop aan de slag te gaan. Mangohout kan best goed tegen water, maar het blijft wel hout. Gebruik je te veel water, dan ontstaan er verkleuringen in je mooie nieuwe tafel. Gebruik daarom de volgende tips als je gaat schoonmaken:

  • Gebruik een zachte, licht vochtige doek om het oppervlak af te nemen;

  • Vermijd schoonmaakmiddelen die silliconen en/of ammoniak bevatten;

  • Vermijd ook schuursponsjes en andere ruige schoonmaakspullen;

  • Komt er een plas water op het hout terecht, wrijf het hout dan zo snel mogelijk droog;

  • Laat geen restjes schoonmaakmiddelen op het hout achter.

Zo voorkom je beschadigingen in mangohout

Alleen schoonmaken voorkomt beschadigingen in je mangohouten tafel helaas niet helemaal, al is het wel het halve werk. Behandel je tafel daarom van tevoren met mangohout-olie of bijenwas. Met donkere bijenwas zorg je er zelfs voor dat het hout donkerder uitvalt, wat goed in een industrieel interieur past. Test de olie of bijenwas waarmee jij aan de slag gaat van te voren wel uit op een onopvallende plek, bijvoorbeeld aan de onderkant van het tafelblad. Zo voorkom je ongewenste kleurveranderingen. Je kunt die namelijk niet terugdraaien.

Kun je mangohout ook laten behandelen?

Natuurlijk is het veel handiger om meubels te kopen die al behandeld zijn voordat ze in jouw woonkamer belanden. Daarom adviseren we om je mangohouten meubels aan te schaffen bij De Meubel Importeur. Het onderhouden van mangohout is belangrijk als je ervoor wilt zorgen dat jouw meubels er langdurig als nieuw uitzien. Bij De Meubel Importeur vind je daarom prachtige mangohouten meubels die – nog voordat je ze koopt – behandeld zijn tegen blijvende vlekken. Het enige wat jij hoeft te doen, is ze af en toe even afnemen met een doek. Zo blijven jouw nieuwe meubels langer mooi.