Wonen 247
Image default
Koken eten en drinken

Essentiële items voor elk zomers diner

Het is weer zomer dus dat betekent ook dat het weer tijd is om leuke diners te organiseren voor vrienden en/of familie. Het is leuk om menu’s samen te stellen, ervoor zorgen dat iedereen iets lekkers heeft, de tafel zo te dekken dat de gasten zich welkom voelen, en kleine speciale accenten aan te brengen die een bepaalde sfeer creëren. Je kan een diner zo gek maken als dat je zelf wilt. 

Vooral nu de zomer aanwezig, verwelkomen veel mensen gasten in huis om een leuke tijd te hebben. Het is dan goed om altijd iets te eten in huis te hebben voor als je onverwachts bezoek hebt of als je mensen uitnodigt. 

Of je nu een doordeweekse diner etentje of een luxe 5-gangen diner organiseert, hier zijn een paar eenvoudige en betaalbare items die de tafel kunnen laten aanvoelen alsof de gasten bij een gelegenheid zijn. 

 

Glaswerk

In plaats van te vertrouwen op wegwerpbekertjes, is het beter en mooier om een stapje verder te gaan. Schaf duurzaam glaswerk aan. Dit staat enorm mooi op de tafel en het is ook nog eens beter voor het milieu. Ook met het glaswerk kan je het zo gek en duur maken als dat je zelf wilt. 

 

Kaarsen 

Geloof het of niet, kaarsen zijn een geweldige decoratie voor een diner. Vaak worden de kaarsen erbij gepakt wanneer het koud is of wanneer het donker is. Kaarsen zijn ook ideaal voor de zomer, vooral een citroen kaars. Je kunt ze direct op de tafel zetten, of er een bordje of schaaltje onder zetten voor eventuele kaarsvet druppels op te vangen. Meestal wordt er een geurloze kaars aangeraden als je de kaars bij het eten wilt neerzetten, zodat je de geur van het eten niet verpest. Anders is een citroen kaars enorm functioneel, omdat je daarmee de muggen weghoudt. 

 

Servetten

Ook met servetten kan je het zo gek maken als dat je wilt. Servetten zijn enorm functioneel en ook echt ideaal als decoratie. De truc om je diner er extra luxe uit te laten zien is het op tafel leggen van stoffen servetten. Natuurlijk betaal je daar wel iets meer voor als voor normale servetten, maar het is wel de ideale manier om uit te blinken met je diner. Als je voor elke persoon een stoffen servet neerlegt, zoals een zomerse, geruite exemplaren of kleurrijke servetten, geeft het een zomerse sfeer. Je kunt dan ook de servetten na het diner, meteen in de was gooien en ze bij de volgende diner weer gebruiken. 

Servies 

Servies gebruiken we dagelijks en gelukkig kunnen we er ontzettend lang mee doen. 

Voor je diner is het servies dan ook erg belangrijk. Bij een bbq worden er vaak plastic of kartonnen bordjes en bestek gebruikt, omdat het gewoon erg vies kan worden en het is makkelijk om dit daarna weg te gooien. Voor een diner is het veel chiquer om een wat mooiere servies te gebruiken. Bij veel winkels kun je al snel servies kopen voor een goedkoop prijsje. Als je wat vaker diners organiseert en het ook echt leuk vind om energie in te stoppen, kijk dan voor een wat nettere en gedetailleerde servies. Wil je een cateraar regelen, bekijk dan de opties voor Catering Wageningen bij Cateringroep. Wanneer er kinderen bij het diner zijn, wordt er geadviseerd om een net ander bordje en bestek neer te leggen, omdat kinderen nog wel eens onhandig kunnen zijn. Ook kan je op het internet voor inspiratie kijken en wellicht ook het servies aanschaffen.