Wonen 247
Image default
Meubels

Lekker lang tafelen aan een Douglas tafel

Een mooie en stevige tafel kan het middelpunt van je huis worden. Aan de keukentafel beleef je heerlijke momenten met je hele gezin. Je neemt de dag door, je geniet van een goede maaltijd en als je houdt van gezelschapsspelletjes is een stevige gezinstafel onontbeerlijk. Op een mooie dag verplaats je de gezinsactiviteiten naar buiten en geniet je van elkaar aan een grote houten tuintafel. Komen vrienden en familie op bezoek, dan delen ze aan je tafel van de gezellige sfeer. Hoe mag je ideale gezinstafel eruit zien? Heb je wel eens aan de schoonheid en klasse van een Douglas tafel gedacht?

Wat is er zo speciaal aan Douglas hout?

Je bent op zoek naar een tafel, gemaakt van een houtsoort die vele jaren meegaat en ook na tientallen jaren een speciale sfeer en warmte uit blijft stralen. Vroeger werd veel meubilair dat lang moest meegaan gemaakt van tropisch hardhout. Een ander alternatief was topklasse eikenhout. Sinds een aantal jaren hebben deze houtsoorten concurrentie gekregen van het hout van de Douglas spar. Deze boom komt oorspronkelijk uit Amerika. Douglas hout heeft een aantal voordelen. De Douglas spar is een snelgroeiende boom, die relatief eenvoudig op een ecologisch verantwoorde wijze te telen is. Douglas hout is van nature erg hard, zeker vergeleken met het hout van andere naaldbomen. Douglas hout heeft van nature een mooie kleur en een opvallende nerfstructuur, waardoor Douglas meubilair warmte uitstraalt en visueel interessant is. Er is nog een groot voordeel: Douglas hout is onderhoudsarm en zeer geschikt voor zowel binnenshuis als buitenshuis.

De uitstraling van je Douglas tafel

Robuust en toch elegant. Stoer, rustiek, maar ook romantisch. Deze termen zijn van toepassing op Douglas hout. Hout van de Douglas spar is makkelijk te verwerken in meubels en er zijn veel leveranciers van maatwerk Douglas tafels die in staat zijn om tafels in verschillende woonstijlen te maken. Welke woonstijl je ook prefereert, in er is een groot assortiment en je vindt ongetwijfeld een Douglas tafel die jouw woning of tuin een stijlvolle upgrade geeft.

Onderhoud van je Douglas tafel

Als je een Douglas tafel onbehandeld buiten zet, mag je erop rekenen dat het hout tien tot vijftien jaar meegaat. Gedurende de jaren wordt het steeds harder, maar zal het ook aangetast worden door vocht, direct zonlicht en wisselende weersinvloeden. Door het Douglas hout van tevoren een goede behandeling te geven, gaat het hout nog veel langer mee en blijft het zijn uitstraling en kwaliteit behouden. Als je bij Dijkhuis meubels een Douglas tuintafel bestelt, krijg je hem volledig behandeld geleverd, zodat je er de eerste jaren geen omkijken naar hebt. Pas na een aantal jaren mag je denken aan licht opschuren en met een voedende olie een verduurzamende behandeling geven.

Een Douglas tafel voor binnen of buiten, geheel op maat

In het assortiment van leveranciers als Dijkhuis meubels vind je veel verschillende soorten Douglas tafels in standaard maten. Het is natuurlijk mogelijk dat je geheel eigen wensen hebt voor je tafel. Misschien zoek je een extra lange of iets bredere variant. Dan is het goed om te weten dat je met je meubelbouwer prima kunt overleggen over maatwerk. Sterker nog, maatwerk is vaak eerder regel dan uitzondering.