Wonen 247
Image default
Onderhoud

Het stucen zelf doen

Fijn stukadoorbedrijf Den Haag kan al het stucwerk voor u verrichten. Indien het u financieel niet uitkomt, kunt u het heft ook in eigen hand nemen. Door zelf te stucen kunt u nog steeds een mooi afgewerkt resultaat bereiken. In dit artikel worden de stappen besproken die u kunt nemen wanneer u zelf wilt stucen. Het is echter aan te raden om een offerte aan te vragen bij Stukadoorbedrijf Den Haag. Hier wordt er namelijk zorgvuldig werk geleverd tegen een fatsoenlijke prijs. Zo zou u wel al het werk met een gerust hart kunnen overlaten aan een professional.

Welke muur in huis stucen?

Allereerst is het van belang welke kamer in huis u wilt stucen. Daarnaast maakt het ook uit of u achteraf de muur wilt verven of behangen. Vervolgens is het van belang wat voor soort muur u nu heeft. Dit kan bijvoorbeeld een betegelde muur zijn of een muur met behang. U moet ook rekening houden met enige schade aan de muren. Nadat deze aspecten op een rijtje staan, kunt u aan de slag met het echte werk. Indien u echter na dit artikel nog steeds vragen heeft omtrent stucwerk, kunt u contact opnemen met Stukadoorbedrijf Den Haag.

Beginnen met het echte werk

De eerste stap is het verzamelen van alle benodigdheden. Denk hierbij onder andere aan gips, stucnaald, stuckuip, mixer, stucspaan, stucspons en een maat emmer. Vervolgens kunt u beginnen door een stucprimer aan te brengen. Wacht daarna goed af en ga niet meteen verder. Het is van belang dat de primer goed droogt. Vervolgens kunt u het gips aanmaken en aanbrengen, dit is het daadwerkelijke stucwerk. Ook hierbij moet u even afwachten zodat het een beetje droogt. De volgende stap is het egaliseren van de muren. Met het spackmes moet u proberen om de muren zo glad mogelijk te krijgen. Hierna moet u weer even afwachten en goed laten drogen. De laatste stap is het vochtig maken van de muur. Dit kan met behulp van een natte stucspons.