Wonen 247
Image default
Tuin inrichting

In 3 stappen zelf een stijlvolle tuin maken

Wil je graag een stijlvolle tuin, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen! Met deze drie eenvoudige stappen kan ook jij jouw buitenruimte transformeren tot een prachtige tuin waar je urenlang met vrienden, familie en je gezin kunt ontspannen.

Stap 1: Plan en ontwerp je tuin

Een goed plan is essentieel voor het creëren van een stijlvolle tuin. Neem de tijd om te bedenken hoe je de ruimte wilt indelen en welke elementen je wilt toevoegen. Bedenk waar de looppaden moeten liggen en welke beplanting je wilt hebben in je tuin. Denk aan mooie bloemenperken, gezellige zithoekjes of zelfs een vijver. Maak gebruik van online tools of schets op papier om jouw ideeën visueel te maken. Een belangrijk puntje is zichtlijnen. Dit wordt vaak voor de inrichting in huis toegepast, maar kun je ook gebruiken voor de inrichting van je tuin om deze groter en ruimtelijker te laten lijken. Bedenk ook alvast of je een hek of poort wilt plaatsen. Hekken- en poortenspecialist HekkenPoorten heeft bijvoorbeeld een ruim online aanbod en je kunt hier ook online je hek of poort samenstellen.

Stap 2: Kies de juiste planten

Groen moet je doen! Planten zijn de sleutel tot een prachtige tuin. Kies planten die passen bij jouw persoonlijke smaak en die goed gedijen in jouw specifieke klimaat. Combineer verschillende soorten planten met elkaar om texturen en kleuren te mixen. Vergeet niet om ook groene bladplanten toe te voegen, want ze zorgen voor structuur en diepte in de tuin. Tip: door bepaalde plantensoorten te herhalen in je tuin creëer je regelmaat en rust. Laat je bijvoorbeeld dezelfde conifeer meerdere keren terugkomen in je tuin, dan kan dit ook ruimtelijker ogen.

Stap 3: Voeg decoratieve elementen toe

Naast een mooi hek met een mooie poort, kun je ook decoratieve elementen toevoegen aan jouw tuin. Denk aan mooie potten, beeldhouwwerken, verlichting of zelfs een pergola. Deze items kunnen dienen als blikvangers en geven jouw tuin een extra vleugje stijl en persoonlijkheid.

Inspiratie nodig? Bezoek tuinbeurzen en gebruik Pinterest

Met deze 3 eenvoudige stappen kan ook jij een stijlvolle tuin creëren. Heb je inspiratie nodig? Dan kun je ook tuinbeurzen bezoeken en de app Pinterest gebruiken om leuke ideeën voor jouw toekomstige tuin op te slaan. Door verschillende foto’s op te slaan die je mooi vindt, kun je verschillende elementen combineren om een waar tuinparadijsje te creëren.

 

https://hekkenpoorten.nl/