Wonen 247
Image default
Woning en Tuin

Je woning verduurzamen

De winter komt er langzaam om de hoek kijken. Met de stijgende energiekosten is dit geen fijn vooruitzicht. Veel mensen willen elektriciteit en gas besparen. Dat wordt moeilijker als het kouder en donkerder wordt. Het is daarom aan te raden om nu al te beginnen met het verduurzamen van je huis, zodat je straks meer bespaart. Je kunt hiermee alvast beginnen door het aanvragen van een zonnepanelen offerte of het bekijken van een hybride warmtepomp.

 

Zonnepanelen

Als je geld wilt besparen op elektriciteit dan zijn zonnepanelen de meest voor de hand liggende optie. Je zou dus al meteen een zonnepanelen offerte kunnen aanvragen. Het is namelijk even een investering, maar dan heb je ook wat. Je kunt met zonnepanelen honderden euro’s besparen op je energiekosten. Wek je meer energie op dan je verbruikt? Dan kun je die energie terugleveren aan je energieleverancier en kun je zelfs geld verdienen. Als je een eigen huis gekocht hebt en je bent van plan om hier nog wel even te blijven wonen, dan zijn zonnepanelen de investering zeker waard. Je hebt namelijk binnen ongeveer 10 jaar je zonnepanelen terugverdient. Zonnepanelen gaan zeker 25 jaar mee. Dat betekent dus 15 jaar gratis energie! Wat zonnepanelen precies kosten verschilt per leverancier. Daarom is het slim om overal een zonnepanelen offerte aan te vragen. Zo kun je verschillende leveranciers vergelijken. Een zonnepanelen offerte geeft weer hoeveel het gaat kosten waardoor je je financieel kunt voorbereiden op deze investering. Uiteindelijk wordt je woning hierdoor een stuk duurzamer.

 

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een pomp die door je cv-ketel helpt met opwarmen. Hierdoor verbruik je minder aardgas. Een hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en warmt hiermee je woning op. Omdat een hybride warmtepomp op elektriciteit werkt is dit perfect in combinatie met zonnepanelen. Zo haal je tegelijkertijd de energie kosten en de gas kosten naar beneden zonder dat je in de kou hoeft te zitten of minder energie moet verbruiken. Je huis verduurzamen met een hybride warmtepomp is dus zeker de moeite waard.

https://www.kieskeurig.nl/zonnepanelen