Wonen 247
Image default
Woning en Tuin

Met een speelhuisje, schommel of zandbak stimuleer je kinderen om weer meer buiten te gaan spelen.

Je kent het wel, je zoon of dochter is bijna jarig en ze heeft al een hele lange verlanglijst opgeschreven in het beste handschrift wat ze hebben. Als ouder kijk je er een beetje doorheen en zie je een aantal opvallende cadeautjes staan: speelhuisje, schommel, gamecomputer, zandbak. Dit is maar een handgreep, maar je wil je kind meer naar buiten hebben. Dan is een speelhuisje, schommel of zandbak toch ideaal? Alleen wat zijn daar nu de trends van? Dat lees je allemaal in deze blog.

Speelhuisjes van hout zijn het populairst

Er zijn tegenwoordig genoeg keuzes als het gaat om speelhuisjes. De ene heeft een fantastische glijbaan en de ander een leuke keuken met allemaal tools om mee te spelen. Niet alleen daarin heb je keuzes, ook in het materiaal waarvan het is gemaakt. Plastic, kunststof of hout. De meeste mensen kiezen toch nog steeds sneller voor een houten speelhuisje, omdat het beter past in hun tuin algemeen en het is een stevige constructie dan kunststof. Een harde windvlaag en hij is weg. Daarom kiezen mensen snel voor hout.

Schommels zijn voor jong en oud nog steeds leuk

Je zou denken bij schommels dat alleen kinderen daar gelukkig van worden. Maar uit onderzoek is gebleken dat volwassen schommelen ook heel fijn vinden om af en toe te doen. Of samen met hun kinderen te doen. Daarom gaan steeds meer ouders voor een verwisselbare set, waarmee je de schommels kan aanpassen. De ene keer heb je een schommel voor een persoon en ben je jouw eigen kind aan het duwen. En de andere keer heb je een grote mand waar je in kan liggen met je kind naast je. Kortom, een schommel is nog steeds voor iedereen leuk. Heb je wat minder ruimte in de tuin? Dan kan een aanbouwschommel ook nog een goed idee zijn.

Steeds minder mensen schaffen zandbakken aan

Tot nu toe is er steeds meer een dalende trend bij zandbakken. Sommige mensen zien het niet meer zitten om een kunststoffen zandbak te nemen. Een van de hoofdredenen hiervoor is dat ouders het niet fijn vinden dat hun kinderen in zand spelen. Ze worden erg snel vies en het zand komt overal, niet alleen maar in de tuin. Ouders kiezen daarom sneller voor iets anders dan een zandbak.

Neem eens een kijkje op de website speeltoestel-koning.nl als je een breed aanbod aan speeltoestellen wilt bekijken.