Wonen 247
Image default
Woningen

Enkele redenen om vouwgordijnen voor je huis te kiezen

Een vouwgordijn op maat is een stijlvolle raambekleding voor elk huis. Dit rolgordijn ziet er niet alleen chic uit, maar biedt ook verschillende praktische toepassingen. Vouwgordijnen zijn er in verschillende maten en vormen. Je kunt dus het meest geschikte gordijn voor jou ramen kiezen. Vouwgordijnen op maat bestellen is een wijs besluit. Op deze manier kun je de gordijnen op de juiste maat kunt krijgen. Het kan dus volledige bescherming bieden voor je kamer. Met dit type gordijn creëer je een rustgevende nuance in elke ruimte van je huis. Hieronder vindt je een aantal redenen waarom je vouwgordijnen moet gebruiken.

Bescherming tegen UV-stralen

Zowel een rolgordijn op maat als vouwgordijnen kunnen je beschermen tegen UV-stralen. Vouwgordijnen zijn meestal gemaakt van aluminium coating die UV-stralen kan blokkeren. Deze schadelijke stralen kunnen je huid, vloer en het meubilair in je huis dus niet beschadigen. Je realiseert je misschien dat UV-stralen gevaarlijk zijn voor de huid. Het installeren van de vouwgordijnen kan je huid beschermen, dus je hoeft geen zonnebrandcrème te gebruiken. Bovendien kan de coating de kamer ook in de winter warm houden. Hierdoor kun je de energierekening voor verwarming verlagen.

Het licht regelen

Vouwgordijnen zijn regelbaar. Je kunt zelf de hoeveelheid licht instellen die je wilt. Je hoeft het zonlicht niet volledig af te schermen. Als je je kamer een lichte uitstraling wilt geven, kun je de gordijnen omhoog doen. Als je een donkere kamer wilt hebben, kun je de gordijnen verlagen. Zo slaap je beter zonder gestoord te worden door licht van buiten. De vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende designs. Ook de stof en het materiaal van vouwgordijnen kun je naar eigen voorkeur selecteren.

Privacy en duurzaamheid bieden

Als  zoekt naar het alternatief rolgordijnen, kun je kiezen voor plisségordijnen. Dit rolgordijn biedt enkellaagse raambekleding. Wanneer je privacy nodig hebt, kun je de gordijnen laten zakken. Je hebt volledige controle over de privacy. Dit rolgordijn heeft niet veel ruimte nodig als je het opvouwt. Bovendien zijn de plisségordijnen duurzaam. Deze gordijnen zijn gemaakt van sterk materiaal en gaan meerdere jaren mee. Omdat het langer mee kan, hoef je de raambekleding niet vaak te vervangen. Daarnaast is het plisségordijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Je hoeft deze gordijnen alleen maar schoon te maken met een vochtige spons om het stof te verwijderen.