Wonen 247
Image default
Woningen

Hoe kan je een sfeervolle thuiswerkplek inrichten?

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor thuiswerken, en kiezen ervoor om dit meerdere dagen in de week te doen. Deze trend komt voort uit de coronacrisis waar veel bedrijven en werknemers thuiswerken als zeer prettig hebben ervaren. Nu is het ook zo dat mensen al bij het kopen van een huis rekening houden met een thuiskantoor waar gewerkt kan worden. Wil jij nu een thuiswerplek inrichten en dit ook sfeervol doen? Dan is het een aanrader om verder te lezen. Hier wordt uitgelegd waarom een thuiswerplek belangrijk is en welke mooie opties er zijn om sfeer toe te voegen aan het thuiskantoor.

Waarom is een thuiskantoor zo belangrijk?

Ondanks alle positieve berichten over thuiswerken zijn er ook negatieve punten te noemen. De hoeveelheid mensen die kampen met gezondheidsklachten door thuiswerken is namelijk sterk gestegen. Steeds meer mensen hebben klachten aan de rug, nek en schouders en zijn dus veel te vinden bij de fysio’s.

Naast deze klachten aan de gezondheid is de mentale gezondheid ook een belangrijk punt bij het inrichten van een thuiswerplek. Steeds weer aan de keukentafel zitten met je laptop zal niet motiverend werken, en het is dan beter om een apart kantoortje te maken waar je hetzelfde gevoel krijgt alsof je op kantoor bent. Een thuiskantoor met goed bureau, comfortabele bureaustoel en een fijne sfeer kan je zeker helpen bij het werk. Er zijn genoeg artikelen geschreven over de beste items voor het lichaam, maar over de sfeer is nog wel wat te melden. Hoe zorg je nu voor een goede sfeer in jouw thuiskantoor? Dat lees je verder.

Stijl zit in de meubels

Er zal vast wel is gezegd zijn tegen je dat je voor een verstelbaar bureau moet kiezen met een ergonomische bureaustoel. Dit is voor de gezondheid, maar als je een thuiskantoor wilt inrichten kan je ook letten op de stijl en de kleur van het bureau. Zo hoef je niet meer voor de standaard bruine bureaus te gaan, maar kan je ook voor een industrieel bureau kiezen met een grijzen of betonlook. Dit zijn zeer moderne bureaus die zeer mooi kunnen passen in jouw thuiskantoor.

Naast het bureau en de bureaustoel zijn er ook andere meubelstukken die je kunt toevoegen aan de thuiswerkplek. Je hebt bijvoorbeeld opbergruimte nodig, je wilt wat decoratieruimte hebben en de verlichting wil je ook in orde hebben. Ook bij deze producten kan je verschillende stijlen en materialen laten terugkomen. Een mooie tips is om meubels van mangohout aan te schaffen. Mangohout is een zeer duurzaam product dat geen vaste kleur heeft. Dit kan een zeer leuk effect geven aan de werkomgeving. Mangohout producten zijn daarbij ook niet al te duur en een van de makkelijkste houtsoorten om te onderhouden.

Verlichting en decoratie

Verlichting is zeer belangrijk in de werkkamer. Zo is het goed om te zorgen voor genoeg daglicht. Kies dus ook een ruimte uit waar je een raam of deur hebt waar je naar buiten kan kijken. Zo kan je tijdens het werk soms van je af kijken en je ogen rust geven. Daarbij is dagelijks licht ook verfrissend voor de sfeer. Voor de donkere dagen is het ook goed om de juiste verlichting toe te voegen. Verlichting kan de sfeer van de woonruimte sterk beïnvloeden en dit geldt ook voor werkkamers. Een felle plafondlamp kennen we allemaal, maar is niet sfeer bevorderend. Kies dan eerder voor een bureaulamp of voor een wandlamp bij de werkplek. Tevens is het ook goed om decoratieobjecten toe te voegen waan de werkruimte. Denk aan persoonlijke foto’s, kunst aan de muur of ingelijste diploma’s