Wonen 247
Image default
Woningen

Instaleer je lamp in 7 eenvoudige stappen!

Je hoeft heus niet voor elke klus een klusjesman te laten komen. Klusjes zoals een lamp ophangen kun je vaak makkelijk en snel zelf doen. In dit artikel laten we je dan ook precies zien hoe je stap voor stap, makkelijk en snel zelf een lamp kan ophangen.

Let op

Het werken met stoom kan gevaarlijk zijn! Schat je jezelf niet kundig genoeg in? Bel dan ten alle tijden een klusbedrijf. Je kan makkelijk en snel een klusbedrijf boeken door in googelen naar bijvoorbeeld ‘klusbedrijf in Maastricht’. Via de websites van klusbedrijven kun je na het invullen van je gegevens makkelijk en snel online een afspraak maken.

Zo instaleer je een lamp

  1. Schakel allereerst de stoom uit voor de stoomgroep in kwestie. Controleer vervolgens met een spanningsmeter of er nog stroom op de lamp staat. Wanneer er geen stoom op staat kun je verder met de volgende stappen.
  2. Gebruik van de gaatjes in de centraaldoos om de beugel van de lamp vast te maken.
  3. Ontkoppel de stoomdraden van de kroonsteen door de schroefjes los te draaien. Wanneer er geen koperdraad zichtbaar is kun je er een stuk vanaf strippen. Gebruik hier een stiptang voor. Voor deze klus wordt vaak een stanleymes gebruikt, echter werkt deze vaak minder secuur en hij daarnaast een stuk minder veilig.
  4. Bevestig vervolgens de getripte kabels in de kroonsteen op basis van kleur en letter. Steek de zwarte draad in de ‘L’. De blauwe op de N en de groengele op de aarde.
  5. Zet de stroomgroep eerst weer terug aan voordat je de lamp gaat testen.
  6. Draai de lamp vast aan de gaatjes van de beugel. Zorg ervoor dat er geen koper staaldraad meer zichtbaar is.
  7. Geniet van je zelf opgehangen lamp.
https://www.deklussenbox.nl/