Wonen 247
Image default
Woningen

Meubels die je zelf kunt maken

Meubels kunnen vaak prijzig zijn. Gelukkig zijn meubels gemaakt van makkelijk bewerkbare materialen zoals hout, ijzer of kunststof. Dit maakt het zelf maken van meubels een makkelijke klus. In dit artikel worden verschillende meubels beschreven en hoe je ze zelf kunt maken!

Tafels

Het maken van een tafel is simpel. Je kunt namelijk losse tafelbladen gemakkelijk online bestellen. Dit hoeven niet direct klassieke houten tafelbladen te zijn. Wees creatief en kies bijvoorbeeld voor wat abstractere voorwerpen om te gebruiken als tafelblad. Denk bijvoorbeeld aan een doorgesneden boomstam. Natuurlijk hebben deze “meer creatievere losse tafelbladen” meer aandacht nodig op het gebied van afwerking, maar laten ze wel ogen rollen. De tafelpoten of het frame kunnen makkelijk zelf worden gemaakt of hergebruikt worden van een andere tafel.

Tuimeubels

Veel tuinmeubels worden tegenwoordig gemaakt van houten pallets of steigerhout. Dit is wellicht een trend die ook jij kunt gaan volgen. Het is tenslotte niet heel ingewikkeld om zelf meubels te maken van pallets of steigerhout. De pallets zijn namelijk al voorgebouwd en hoeven slechts tegen elkaar geschroefd en bekleed te worden. De steigerhouten meubels vereisen echter iets meer inzicht met betrekking tot de samenstelling. Het internet kan je hier een handje bij helpen sinds de meeste bouwtekeningen en instructies online te vinden zijn. Maak je tuinmeubels compleet door ze bijvoorbeeld te beitsen of verven. Olie je meubels minimaal een keer per jaar om de levensduur te verlengen.

Tweedehands

Vaak hebben tweedehands meubels slechts een klein beetje liefde nodig om weer te stralen. Je laat oude meubels weer stralen door ze te schuren, verven, bietsen of lakken. Daarnaast kun je ook nog zelf een aantal dingen toevoegen zoals: een tweede kleurtoon, nieuwe pootjes onder een kast of stoel, of een spiegel op bijvoorbeeld een kast. Surf het internet af naar bijvoorbeeld gebruikte kasten of tafels. Je kunt tweedehands meubels voor een lage prijs bewerken. Het enige wat je nodig hebt een schuurmachine, verf, kwasten en positieve werkhouding!

https://www.meubelasia.eu/products/ovale-tafelbladen-mango-losse-tafelbladen