Wonen 247
Image default
Woontrends

Is een Tiny house bouwen iets voor jou?

Een tiny house bouwen… hoe pak je dat aan?

Een tiny house bouwen is op dit moment best booming. Dat heeft twee grote oorzaken. Allereerst is er de economische situatie in Nederland, waarbij momenteel een grote disbalans is vraag en aanbod in woningen. Er is op dit moment een groot woningtekort in Nederland wat ertoe leidt dat de woningmarkt oververhit is en huizen enorm in prijs zijn gestegen. Het nadeel is dat kopers op de markt nauwelijks tot geen kans krijgen om een huis te kopen. Het probleem wordt groter, omdat (grote) beleggers ook woningen opkopen voor verhuurdoeleinden wat nog meer bijdraagt aan krapte op de woningmarkt. Voor mensen die voor het eerst een huis willen kopen is dit enorm frustrerend. Daarnaast bieden mensen ver boven de vraagprijs om alsnog kans te kunnen maken op het huis, wat uiteindelijk de prijzen weer opdrijft en zo kom je in een vicieuze cirkel.

Een ander reden is de generatie. Millennials, en de generaties die erna komen, zijn meer milieu bewust en meer bewust van de planeet. Ze voelen zich over het algemeen meer verbonden met de planeet en willen bijdragen aan een duurzame toekomst. Door klein te leven, benut je minder natuurlijke grondstoffen en maak je je tevens vrij van grote financiële verplichtingen. Zodoende is er veel vraag naar klein en compact wonen en daar sluit het idee van een tiny house natuurlijk uitstekend op.

WSF helpt je graag met de de basis: de fundatie

WSF Schroeffundering ontwerpt zelf GEEN tiny houses, maar levert de materialen om de basis aan te leggen voor de fundatie voor een tiny house. Wellicht is je eerste indruk dat dat beton moet zijn, zoals elk andere huis. Toch? Fout!

Wij leveren namelijk unieke schroeffundering die perfect geschikt zijn voor projecten zoals een tiny house. Waarom? Omdat onze schroeffundamenten minder vervuilend, goedkoper en veel duurzamer zijn dan betonfundatie- of betonpoer fundering. De schroeven die wij op maat leveren worden stevig en diep in de grond geboord met een speciale machine. Dit kunnen we altijd en overal verzorgen in een relatief klein tijdsbestek én tegen aanzienlijk lagere kosten. Dat komt omdat wij simpelweg minder materiaal nodig hebben, minder personeel en geen groot materiaal zoals een cementwagen. En dat scheelt! Ook voor het milieu is het beter. Want er komt vele malen minder PFAS vrij bij de bouw en dat is ook belangrijke voorwaarde bij het bouwen van nieuwe projecten.

Andere wet- en regelgeving waar je mee te maken kunt krijgen is omgevingsvergunningen van de gemeente. Je kunt natuurlijk niet zomaar ergens een tiny house maken. Het is daarom verstandig om eerst je eigen gemeente te vragen waar je legaal een tiny house kunt en mag bouwen én welke randvoorwaarden eraan vast zitten.

Tiny house bouwen met professionele hulp

Als alles duidelijk is, de vergunning is verleent en het ontwerp klaar is, is het tijd om te bouwen! WSF Schroeffundering beschikt over een eigen montageteam die binnen enkele weken op locatie in heel Nederland een fundering kunnen aanleggen. Dit kan voor een tiny house zijn, maar ook voor vele andere soorten bouwprojecten zoals;

  • carport of garage
  • veranda
  • tuinhuis
  • tuinmuur
  • infra projecten
  • overkappingen

Wil je weten wanneer wij aan de slag kunnen voor jouw project? Maak dan een afspraak en neem contact op met onze adviseurs. Deze bekijken direct de planning voor een snelle afhandeling. Neem contact op met ons via 0548 745 034.

Zelf handig? Bestel de schroeffundamenten online in onze webshop

Ga je liever zelf aan de slag met de fundatie? Ook dat is geen probleem. Je kunt de schroeffundamenten namelijk eenvoudig online bestellen in onze webshop. We leveren onze schroeven snel uit voorraad en bieden verzending aan in Nederland en België.

Bezoek een Tiny woonwijk voor inspiratie

Nabij Almere hebben wij bijgedragen aan een mooie tiny house woonwijk / ecodorp Bolderburen. Wij adviseren om hier eens naartoe te gaan en te kijken en te spreken met de omwonenden. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en ervaringen van de mensen die je voorgingen.

https://schroeffundering.nl/