Wonen 247
Image default
Doe-het-zelf

Was je ramen als een echte glazenwasser

Eens in de zoveel maanden is het weer zover: ramen lappen. Wassen van je ramen klinkt misschien als een eenvoudige klus, maar er is een kunst en wetenschap die ervoor zorgt dat je ramen streeploos en sprankelend schoon worden. Wil je echt streeploos, schonen ramen? Volg deze tips van de ervaren Glazenwasser Haaksbergen om je ramen te laten stralen als nooit tevoren.

 

Stap 1: Kies het juiste moment

 

“Het kiezen van het juiste moment om je ramen te wassen is essentieel. Vermijd direct zonlicht, want dit kan zorgen dat je reinigingsmiddel te snel droogt, wat strepen achterlaat. Een bewolkte dag is ideaal voor het wassen van ramen. Dit geeft het schoonmaakmiddel voldoende tijd om het vuil op te lossen zonder te snel te verdampen”, aldus de Glazenwasser Haaksbergen.

 

Stap 2: De voorbereiding

 

De Glazenwasser Haaksbergen vervolgt: “Begin met het verzamelen van de juiste materialen. Je hebt nodig:

 

  • Een emmer
  • Schoonmaakmiddel specifiek voor ramen of een zelfgemaakt mengsel van water met een beetje afwasmiddel
  • Een spons of inwasser
  • Een trekker
  • Microvezeldoeken of kranten

 

Maak eerst de omlijstingen van je ramen schoon met een vochtige doek om vuil en stof te verwijderen. Dit voorkomt dat vuil later met het water van je ramen drupt”.

 

Stap 3: Het wassen

 

“Vul je emmer met een mengsel van warm water en een paar druppels afwasmiddel. Minder is meer hier; te veel zeep kan strepen veroorzaken. Dompel je spons of inwasser in de emmer en wring het overtollige water uit. Was het glas met ronddraaiende bewegingen om al het vuil los te maken. Zorg dat je alle hoeken en randen goed meeneemt”, geeft de Glazenwasser Haaksbergen aan.

 

Stap 4: Het Trekken

 

Hij vervolgt: “Gebruik een trekker om het water van het glas te verwijderen. Begin aan de bovenkant van het raam en trek de trekker in een omgekeerde S-beweging naar beneden. Veeg na elke beweging de trekker af aan een droge doek om strepen te voorkomen. Het is belangrijk dat je de trekker in een vloeiende beweging gebruikt om zichtbare lijnen te minimaliseren”.

 

Stap 5: De afwerking

 

“Nadat je het grootste deel van het water met de trekker hebt verwijderd, kun je de randen van het raam droogvegen met een microvezeldoek of krant. Kranten kunnen een briljante glans achterlaten en helpen bij het verwijderen van eventuele kleine strepen”.

 

Extra tips van de Glazenwasser Haaksbergen

 

  • Frequentie: Was je ramen minstens twee keer per jaar voor het beste uitzicht en onderhoud van je ramen.
  • Veiligheid eerst: Gebruik een stevige ladder bij het wassen van hoge ramen en zorg ervoor dat je altijd iemand in de buurt hebt voor de veiligheid.
  • Milieuvriendelijk: Overweeg natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn gemengd met water voor een milieuvriendelijke optie.

 

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je ramen er altijd op hun best uitzien. Schoon, helder glas kan niet alleen de uitstraling van je huis verbeteren, maar ook je dagelijkse uitzicht aanzienlijk opfrissen. 

 

Met de tips van de glazenwasser Haaksbergen kun je genieten van glasheldere ramen die het licht op de mooiste manier doorlaten.