Wonen 247
Image default
Huishoudelijk

Pollenvrije woonkamer in de zomer: zo doe je dat

Je herkent het ongetwijfeld. De koude winterdagen wisselen zich in voor de eerste warme zonnestralen rond april. Eindelijk weer wat kleur op de wangen. Nieuwe energie en plannen voor de lente en zomer, maar dan merk je een onaangenaam gevoel in neus, keel en ogen. Het is terug van weggeweest: hooikoorts. In de wintermaanden keek je dagelijks uit naar het voorjaar. Nu rondlopend met alle klachten, ga je stiekem weer verlangen naar de gezellige feestdagen in de winter. Mensen met hooikoorts klachten herkennen zich waarschijnlijk dagelijks in deze gedachte. In plaats van picknicken in het park verkies je de benauwde woonkamer en zelfs daar ontkom je niet aan de klachten. Gelukkig kan je met luchtreinigers die werken met een filter veel pollen binnenshuis uit de lucht filteren en de klachten verminderen.

Gebruik Luchtreinigers met HEPA-filter
Met het blote oog ga je het waarschijnlijk niet opmerken, maar ook binnen wemelt het van de pollen. Controleer in de lente een willekeurig raam venster in huis en zie hoe pollen een groen spoor achterlaten. En ja, deze pollen komen via de kleinste kiertjes, filters en ramen naar binnen. Met een luchtreiniger in de woonkamer wordt niet voorkomen dat de pollen naar binnen komen, maar wel dat ze uit de lucht gefilterd worden. Dit in combinatie met de juiste medicijnen helpt hooikoortsklachten te verminderen. Voorwaarde is wel dat de luchtreiniger werkt met een filter en het liefst met een HEPA-filter. Dit type filtert de kleinste deeltjes uit de lucht. Sommige luchtreinigers werken met een ander systeem. Bijvoorbeeld met een ionisator. Deze zorgt ervoor dat de stofdeeltjes op de grond terechtkomen. Met de stofzuiger verwijder je de stofdeeltjes die op de grond liggen. Met een ionisator blijven de deeltjes in huis totdat je het opzuigt.

Klaar met hooikoortsklachten in huis? Overweeg de aanschaf van een luchtreiniger. Voor de zomerperiode heb je ook luchtreinigers die beschikken over een airco functie, waardoor het niet alleen schoon maar ook koel is in huis. Kijk voor meer informatie op https://klimaatapparatuur.nl