Wonen 247
Image default
Tuin en buitenleven

Een stoere en solide steigerhouten tuintafel

De tuintafel kun je eigenlijk wel het middelpunt van je tuin noemen. Natuurlijk zijn de planten en de verdere aanleg van je tuin ook belangrijk, want je wilt ook genieten van het mooie uitzicht vanaf je terras. Maar een tuintafel nodigt uit om gezellig te eten en na te tafelen. Dus is het ook belangrijk dat je een tafel hebt waar je met al je gasten lekker aan kunt zitten. En dat is precies wat een steigerhouten tuintafel je kan bieden.

Robuust en sfeervol

Steigerhout staat bekend om een robuust uiterlijk. De ruwe houten planken zorgen hier niet als enige voor. Ook de kleur van het hout draagt hier aan bij. Voorheen kwamen de planken die voor de steigerhouten tuintafels gebruikt werden dan ook letterlijk van de bouwplaats. Door weer en wind gehard, kreeg je een tafel met karakter. Tegenwoordig worden de planken in de zagerij bewerkt. Zo hebben zij hun robuuste uiterlijk behouden, maar hebben ze geen verborgen spijkers of splinters meer. Dat geeft je wel nog steeds een steigerhouten tuintafel die de mooie, sfeervolle hout kleur heeft en nog een leven lang meegaat. Met de verschillende soorten olie, zoals naturel, grey wash of white wash, kun je het hout nog aan je persoonlijke smaak aanpassen.

Een steigerhouten tuintafel op maat

Behalve dat het hout van een steigerhouten tuintafel zorgt voor de stoere uitstraling, heeft steigerhout nog een voordeel. Je kunt het eenvoudig op maat maken. En bij een steigerhouten tuintafel betekent dit, dat je ieder gewenst model kunt krijgen. Heb je een terras waar je niet veel ruimte hebt? Kies dan bijvoorbeeld voor een vierkante tafel en een bank die je eronder kunt schuiven. Dan nemen de stoelen geen extra ruimte in. Heb je meer ruimte beschikbaar, dan is het een leuk idee om een lange tafel neer te zetten waar je met je hele familie aan kunt zitten tijdens een verjaardagsfeestje of een familie barbecue. Voor een opvallend accent combineer je het houten tafelblad met natuursteen. Ook kun je grote wielen onder de steigerhouten tuintafel plaatsen. Dat is niet alleen handig als je de tafel wilt verplaatsen, het ziet er ook nog eens mooi uit. Zo geef je je steigerhouten tuintafel een modern, industrieel uiterlijk.

Mooie accessoires voor een complete tuinset

Om het natafelen nog gezelliger te maken kies je bij de steigerhouten tuintafel bijpassende stoelen, of een fijne bank. Daar leg je comfortabele kussens op, zodat je lekker kunt zitten. De kussens zijn gemaakt van weerbestendige materialen en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Met een donkergrijze of zwarte bekleding blijf je in de moderne, sfeervolle stijl. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een opvallende kleur, bijvoorbeeld oranje of paars, die goed past bij de bloemen in de tuin. Om het compleet te maken, plaats je rond de barbecue een steigerhouten keuken. Dat maakt het etentje in de tuin helemaal af, want je hoeft je bezoek niet alleen te laten om de maaltijd voor te bereiden. Tot slot kies je voor een paar mooie lampjes in de tuin, die zorgen voor wat extra sfeer. Zo staat niets je in de weg om heerlijk van het eten te genieten, aan je steigerhouten tuintafel, op een warme zomeravond.