Wonen 247
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe stimuleer je je kind om buiten te spelen?

In veel gemeenten is er steeds minder ruimte om buiten te spelen. Speelplaatsen worden weggehaald omdat ze hangjongeren aantrekken, of omdat er ruimte nodig is voor een andere (buurt)voorziening. Dat is jammer, want buitenspelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Tijdens het buitenspelen, ontwikkelt je kleintje allemaal kwaliteiten, zoals springen, rennen, graven en zelfs fantaseren. Ook maakt buitenspelen je kind sterker en socialer – buitenspelen doe je immers niet alleen.

Hoe stimuleer je je kind in deze drukke, kindonvriendelijke wereld om naar buiten te gaan? In dit artikel vertellen we eens niet over een steigerhouten kinderbed, maar gaan we dieper in op hoe je met steigerhouten tuinmeubelen je kind aanmoedigt de wijde wereld (of nou ja, je tuin) in te trekken. 

Waarom is het zo belangrijk om je kind naar buiten te sturen?

  • Kinderen die veel tijd buiten doorbrengen, komen minder vaak bij de huisarts;

  • Kinderen komen minder vaak in contact met de natuur dan vroeger, waardoor ze minder respect voor plant en dier aanleren;

  • Kinderen spelen veel minder buiten dan twintig jaar geleden;

  • Kinderen tonen buiten creatiever speelgedrag dan binnen;

  • Kinderen die veel buitenspelen, slapen beter;

  • Kinderen die veel buitenspelen, hebben minder snel een tekort aan vitamine D, hebben een sterker gebit en hebben sterkere botten;

  • Kinderen ontwikkelen zich op cognitief, creatief, sociaal-emotioneel en motorisch gebied beter als ze veel buitenspelen.

Bij regen en zonneschijn

Het is goed om je kind te stimuleren naar buiten te gaan, wat voor weer het ook is. Met de juiste kleding kan je kind alles aan, van regen tot sneeuw tot ijzige kou. Natuurlijk blijf je zelf niet eenzaam binnen zitten. Jij moet het goede voorbeeld geven! Ga daarom ook zelf bij regen en zonneschijn je tuin in, hoe onaantrekkelijk dat idee ook lijkt. Met een mooie overkapping en een steigerhout-loungebank in je tuin maak je je buitenleven een stuk aangenamer. Voeg een tuinkachel toe en jij zit heerlijk een boek te lezen of een wijntje te drinken met de buurtouders, terwijl je kind en zijn vriendjes gezellig samen spelen.

Hoe maak je je tuin aantrekkelijk om in te spelen?

Om je kind extra te stimuleren om naar buiten te gaan, is het goed om je tuin zo uitnodigend mogelijk in te richten. Hiervoor raden wij meubels van steigerhout aan. Steigerhout is een duurzame, robuuste houtsoort uit Noord-Europese dennenbossen. Dit hout heeft een mooie grijze kleur en doet het goed in de tuin, omdat het eerder op bouwsteigers dienst heeft gedaan. Bij Wonen247 zijn wij in het bijzonder fan van het steigerhouten speelhuis van VanLonden.com. Dit speelhuis heeft een glijbaan en een schommel en prikkelt de fantasie van je kind. Nu is het een prinsessenkasteel, dan een kajuit op een piratenschip en dan weer een UFO in de ruimte. Ieder kind wil toch zo’n geweldig speelparadijs in de tuin?

 

https://vanlonden.com/winkel/steigerhout-bedden/steigerhouten-kinderbedden/