Wonen 247
Image default
Tuin en buitenleven

Jarenlang plezier van steigerhouten tuinmeubelen

Bent u op zoek naar een echte eyecatcher voor in uw tuin? Zoek dan niet verder en kijk eens naar de diverse mogelijkheden van steigerhouten tuinmeubelen. Deze steigerhouten tuinmeubelen zorgen voor een robuuste uitstraling van uw tuin, zonder overdreven aanwezig te zijn. De tuinmeubelen zijn erg stevig, gaan jarenlang mee en met de juiste behandeling kunt u het steigerhout laten ‘leven’ of juist prachtig aflakken. Doordat de steigerhouten meubelen op maat worden gemaakt passen ze zowel in een kleine stadstuin als op een groot erf met ruime mogelijkheden. Voor iedere tuin zijn dus geschikte steigerhouten tuinmeubelen beschikbaar om de juiste sfeer in de tuin te bepalen.

Een stoere en natuurlijke sfeer met steigerhouten tuinmeubelen

Een stoere en natuurlijke sfeer in de tuin creëer je eenvoudig door gebruik te maken van steigerhouten tuinmeubelen. Deze tuinmeubelen zijn perfect te combineren met steigerbuizen of stalen frames zodat je een nog stoerdere look krijgt. En wil je liever iets klassieke? Dan zijn de tuinmeubelen perfect te combineren met klassieke stoelen of andere accessoires. Zo is voor iedere tuin een unieke sfeer te realiseren met de steigerhouten tuinmeubelen als eyecatcher.

De herkomst van het hout

Van origine is steigerhout altijd vurenhout. Dit houtsoort staat bekend om zijn stevigheid en weerbaarheid tegen wind, regen en kou. Dit vurenhout komt van naaldbomen die van nature erg sterk hout leveren. Door de stevigheid van steigerhout gaan de steigerhouten tuinmeubelen jaren mee en doordat ze bestand zijn tegen weersinvloeden hoef je ze niet elke winter naar binnen te zetten. Dit scheelt veel tijd en zorgt ervoor dat je geen extra opslagruimte nodig hebt. Vurenhout is vaak beschikbaar in grote houten planken. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om zowel kleine als grote steigerhouten meubelen te maken. Hierdoor is een steigerhout meubel geschikt voor zowel een kleine stadstuin als een grote open tuin.

De behandeling van steigerhouten meubelenSteigerhouten tuinmeubelen zijn van nature erg sterk en bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Hiervoor hoef je de meubelen eigenlijk niet te behandelen wanneer je wilt dat het hout gaat ‘leven’. Je ziet het meubel dan veranderen van kleur doordat regen en andere neerslag invloed hebben op het meubel. Wil je de originele kleur echter behouden, dan kan je het meubel behandelen met een speciale olie. De kleur blijft dan behouden omdat je het hout een soort beschermlaag geeft. Een behandeling van olie is echter niet perse nodig omdat het gebruikte hout van zichzelf erg sterk is. Alleen de kleur kan veranderen zonder behandeling met olie, maar de levensduur zal niet significant toenemen.

Ben je dus op zoek naar een echte grote eyecatcher voor je tuin? Kijk dan eens naar steigerhouten tuinmeubelen. Door de robuuste uitstraling creëren ze direct een stoere sfeer in de tuin, maar wil je liever iets klassieke? Dan zijn de steigerhouten meubelen perfect te combineren met klassieke stoelen of andere accessoires. Voor iedere tuin is zo een unieke eyecatcher te vinden. En doordat de meubelen beschikbaar zijn in meerdere formaten is een steigerhouten tuinmeubel altijd passend. Je hebt bovendien zelf de keuze om het meubel in je tuin te laten ‘leven’ of dat je het meubel zijn originele kleur laat behouden. Voor iedere wat wils dus.