Wonen 247
Image default
Verlichting

Hanglampen In veel vormen en maten

Hanglampen zijn een type lichtarmatuur dat aan het plafond hangt. Ze zijn vaak van glas en zijn er in verschillende vormen en maten. Hanglampen kunnen worden gebruikt voor taakverlichting, sfeerverlichting of accentverlichting. In deze blogpost verkennen we de verschillende soorten hanglampen en hoe ze kunnen worden gebruikt om je interieur te verbeteren.

 

Verschillende soorten hanglampen

 

Hanglampen zijn er in verschillende materialen, waaronder glas, metaal en hout. Glazen hanglampen zijn populair omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en een groot aantal ontwerpmogelijkheden bieden. Metalen hanglampen zijn ook populair omdat ze een moderne uitstraling hebben. Houten hanglampen bieden een warme en natuurlijke uitstraling die bij elke inrichting past. Echter is hout een materiaal dat wij de laatste jaren niet meer zoveel terugzien in designs. We merken dat in moderne inrichtingen de mensen toch sneller kiezer voor een glazen hanglamp vanwege de sjieke uitstraling. 

 

De functies van een hanglamp 

 

Hanglampen kunnen worden gebruikt voor taakverlichting, sfeerverlichting of accentverlichting. Taakverlichting is bedoeld om licht te geven voor specifieke taken zoals lezen of koken. Sfeerverlichting is bedoeld om een ruimte algemeen te verlichten. Accentverlichting is bedoeld om specifieke elementen in een kamer te benadrukken, zoals kunstwerken of architectonische kenmerken. Echter zien we een hanglamp het meest terug boven een eettafel, waar een hanglamp  het meest tot zijn recht komt. Wanneer je een hanglamp voorziet van dimbare lampen kun je in een handomdraai de sfeer aanpassen tijdens een gezellig diner met vrienden. 

 

Verschillende soorten 

 

Hanglampen zijn er in verschillende vormen en maten. De meest voorkomende vorm is de globe hanglamp, een ronde hanglamp met een platte onderkant. Andere populaire vormen zijn de trommelhanger, de kegelhanger en de lantaarnhanger. Hangers kunnen ook worden aangepast aan je specifieke wensen. Zoals genoemd is glas het meest voorkomende materiaal in de gemiddelde huiskamer. Door in gesprek te gaan met een ervaren verkoper of medewerker van een lampenwinkel vind je de lamp die past bij jouw interieur. 

 

Conclusie 

 

Hanglampen zijn een veelzijdig type armatuur dat gebruikt kan worden voor taakverlichting, sfeerverlichting of accentverlichting. Hanglampen zijn er in verschillende materialen, waaronder glas, metaal en hout. Hanglampen kunnen ook worden aangepast aan je specifieke behoeften. Als je een hanglamp voor je huis kiest, denk dan aan de functie die hij moet vervullen en aan de uitstraling die je wilt bereiken.

 

https://www.vandenheuvelverlichting.nl/