Wonen 247
Image default
Verlichting

Wanneer moet ik een aardedraad grbruiken?

Huiseigenaren die in oudere huizen wonen moeten misschien nieuwe bedrading installeren in hun hele woning of op zijn minst in het verouderde deel ervan als ze gevaarlijke elektrische storingen willen voorkomen.
Sommige moderne apparaten zijn er al tientallen jaren niet meer, dus moeten er veranderingen worden aangebracht bij het upgraden van de capaciteit van een huis, dit omvat het inhuren van een ervaren elektricien zoals die hier te vinden zijn. Het upgraden van diensten helpt ook de marktwaarde te behouden door ervoor te zorgen dat alles veilig is en goed werkt voordat u uw huis later verkoopt.

Wanneer moet je een aardedraad extra trekken.

De aardingslus is een cruciaal onderdeel van uw elektrische installatie. Het zorgt ervoor dat elektriciteit veilig van het ene punt naar het andere gaat zonder schokken of andere schade te veroorzaken.
De grond is een belangrijk onderdeel van het elektrische systeem van uw huis. Zonder dit zou u het volgende kunnen meemaken:

Defecte bedrading die kan leiden tot elektrische schokken of brand -Hoogspanningsproblemen met als gevolg lege batterijen voor telefoons en tablets; kortsluiting in lampen die zijn aangesloten op stopcontacten bij ramen waariva slecht weer rond komt lopen dat meer kwaad dan goed doet.

De meeste oude gebouwen hebben ze tegenwoordig nog steeds niet vanwege de kosten, maar gelukkig bieden wij onze diensten aan waar nodig.

Wat moet je allemaal zoal aarden:

De aarding in uw huis bestaat niet alleen uit stopcontacten en verlichtingsarmaturen, maar ook uit bepaalde metalen onderdelen die beschermd zijn tegen gevaarlijke spanning. Er is een beschermende geleider met geelgroene isolatie, die dezelfde doorsnede moet hebben als de fasegeleiders; dit specifieke element biedt bescherming voor equipotentiaalverbindingen zoals leidingen of draden die worden gebruikt op natte oppervlakken waar ze kunnen worden blootgesteld aan zout water (wat corrosie kan veroorzaken).

  • De hoofdleiding is een vitale verbinding voor de levering van gas, water en centrale verwarming. In dit deel moet geel-groene draad van minstens 6 mm² diameter worden gebruikt om de veiligheid van binnenuit te garanderen!
  • Voor de metalen structuren van een badkamer, zoals badkuip en afvoerleiding. Deze aansluiting is geïsoleerd met geel-groene draad met minstens 2 mm² doorsnede indien geïnstalleerd in loodgieterijbuizen of 4 mm voor niet loodgieterij toepassingen

Neem vooraf door waar mogelijke problemen liggen. Moet een groepenkast vervangen worden? Moet de elektricien nieuwe elektra aanleggen?

Bel ons nu met al uw vragen aan een elektricien Eindhoven en omgeving.

https://www.elektricien-eindhoven.nl/