Wonen 247
Image default
Verwarming

Moet je de meterkast aanpassen bij een warmtepomp?

Dit is wat u moet weten voordat u een warmtepomp koopt.

Het is duurzamer dan traditionele centrale verwarming, maar de installatie houdt in dat u uw ketel moet vervangen en nieuwe leidingen en misschien nieuwe elektra aan moet leggen. U zult ook een isolatiebeoordeling van de woning willen, aangezien niet alle huizen geschikt zijn voor installatie op de grond, zoals deze hoogrendementsmodellen die diepere sneden in muren of vloeren vereisen (afhankelijk van waar ze worden geplaatst). En tenslotte – moet ik mijn energierekening aanpassen?

Wat heb ik nu voor aansluiting?

In een huis gebouwd na 2018 met een elektrische aansluiting sterk genoeg voor dit doel bestaat uit drie fase draden. Gelukkig hoef je je meterkast niet aan te passen bij het installeren van een warmtepomp. Dus het maakt niet uit hoeveel programma’s we tegelijkertijd willen laten draaien of welke temperatuur het snelst geregeld moet worden, alles krijgt precies wat nodig is zonder extra energie te verspillen.

De meeste woningen in Nederland hebben een eenfasige aansluiting dat is perfect voor woningen met normale apparaten en beperkte hoeveelheden zonnepanelen. Maar dit alleen is misschien niet genoeg als u uw elektrische auto of warmtepomp vaak wilt gebruiken, omdat deze een hoger vermogen vereisen dan wat één fase kan leveren! Om daarrachter te komen kunt u rechtstreeks contact maken met een ervaren Elektricien Arnhem

Wat voor aansluiting heb ik wel nodig?

Het installeren van krachtstroom in uw huis kan duur zijn en veel werk vergen. De installatiekosten variëren afhankelijk van het type dat u kiest, maar het is belangrijk om alle factoren in overweging te nemen voordat u een beslissing neemt, zodat u precies weet hoeveel dit gaat kosten voor zowel de bestede tijd als de benodigde materialen tijdens de aanleg.

Door over te schakelen op een aansluiting van 3 x 35 A bespaart u ongeveer 964 euro per jaar. Maar wat is nog beter? Door het wegvallen van het aardgas zijn er geen vaste kosten meer! Dit betekent dat uw zich zorgen hoeft te maken over vervelende vaste kosten van gasbijdrage €256 jaarlijkse kosten.

https://www.elektricien-arnhem.nl/