Wonen 247
Image default
Verwarming

Zorg voor een constante temperatuur met een infrarood paneel

Een infrarood paneel is een duurzamere oplossing dan de traditionele radiatoren. Er wordt geen gebruik gemaakt van gas en je bent volledig elektrisch aan het verwarmen door middel van infrarood. Daarnaast is het ook nog eens een energiezuinige oplossing voor een warme woning. Doordat de muren, het plafond en de meubels worden verwarmd hoef je iedere dag de thermostaat maar 2 graden omhoog of omlaag te zetten. Het is dus niet aan te raden om een infraroodpaneel volledig uit te schakelen. Het kost namelijk meer energie om de gehele ruimte weer op te warmen. Ben je van huis of ga je slapen? Dan zet je de thermostaat 2 graden omlaag en wanneer je thuis bent zet je hem weer 2 graden omhoog.

Welk effect heeft een infrarood paneel op onze gezondheid?

Er is nog niet zo veel bekend over infrarood panelen waardoor je je af kunt vragen of deze manier van verwarmen wel goed is voor onze gezondheid. Het antwoord hierop is: ja. De infraroodstralen van een infraroodpaneel zijn dezelfde langegolf C-stralen als die van de zon. Echter stoot de infraroodpaneel geen Uv-straling uit. Dit maakt dat de panelen van infraroodpaneel.nl onschadelijk zijn voor mens en dier. Het is zelfs zo dat langegolf straling goed is voor de gezondheid en immuunsysteem. Hierdoor kun je dus onbezorgd je woning verwarmen met infrarood panelen.

Redenen om te kiezen voor een infrarood paneel

De infrarood paneel neemt toe in populariteit en dat is niet voor niks. Met de infrarood paneel stoot je namelijk geen CO2 uit, heb je geen grote radiatoren meer in huis, verwarm je de woning niet meer op gas en ben je duurzaam bezig. Daarnaast zijn de infrarood panelen van infraroodpaneel.nl geheel geruisloos en verwarmen ze de woning binnen enkele minuten. De infrarood paneel is overal eenvoudig te bevestigen waardoor je ook in de badkamer, het toilet of op zolder kunt profiteren van een aangename warme ruimte. Kies voor een duurzame oplossing om er deze winter lekker warm bij te zitten.

Wat zijn de kosten van een infrarood paneel?

De panelen van infraroodpaneel.nl zijn betaalbaar in aanschaf en in verbruik en liggen tussen de 200 en 1.350 euro. Het voordeel van deze panelen is dat er geen leidingen hoeven te worden verlegd doordat de panelen op energie werken. De infraroodpanelen zijn goedkoper dan de aanschaf van een warmtepomp en zijn daarom een goede oplossing voor het verwarmen van de woning.