Wonen 247
Image default
Wonen in een appartement

3 redenen waarom je planten moet nemen

Heb je geen groene vingers? Dan kun je alsnog planten nemen, er zijn namelijk planten waar je nauwelijks naar om hoeft te kijken. Het is namelijk goed om planten te nemen, in huis de tuin of op het werk. We gaan het in deze blog hebben over de voordelen van planten en dus ook de redenen waarom je planten zou moeten nemen.

Planten zuiveren de lucht

Een schone lucht is fijn en zal hoofdpijn voorkomen. Planten hebben het vermogen om de co-2 uit de lucht om te zetten in zuurstof en dat is ideaal in ruimtes waar veel personen zijn of veel gesproken wordt. Te weinig zuurstof in de lucht kan namelijk hoofdpijn veroorzaken maar ook slecht zijn voor de productiviteit.

Planten maken je gelukkig

Planten dragen bij aan een goede gemoedstoestand en maken je gelukkig. Daarnaast kunnen planten ook een therapeutische werking hebben. Je kunt het testen door online planten bestellen en deze te verzorgen. Als je online planten besteld en deze verzorgd, probeer dan alleen daarmee bezig te zijn. Zie waar nieuwe knoppen komen, beschadigingen zijn en hoe de ontwikkeling voortgaat.

Planten zijn goed voor je immuunsysteem

Uit onderzoek is gebleken dat het kijken naar planten, struiken, bomen of de natuur goed kan werken op onze algehele gezondheid. Ons immuunsysteem zal er dan ook van profiteren als deze voordelen vrij komen door het simpelweg kijken naar kamerplanten.

Planten tips

Probeer voordat je kamerplanten aanschaft erop te letten hoeveel verzorging de plant verijst. Als je weet dat je er niet vaak aan zal denken om de plant water te geven, kies dan een vet plant of een kamerplant die niet veel verzorging verijst. Als je weet dat je heel veel verzorging en liefde aan de plant zal geven kun je het beste een snelgroeiende plant nemen die je jaarlijks moet verpotten. Zo kun je vaak met je plant bezig zijn en goed zien hoe die groeit.

 

https://www.potsandplants.nl/