Wonen 247
Image default
Consumenteninformatie

Waar let je op bij de aankoop van een pizzaoven

Waar let je op bij de aankoop van een pizzaoven

De Pizzaoven is momenteel echt weer helemaal terug van weggeweest. Vooral de variant die je op tafel zet en op stroom werkt. Hier kun je vaak met maximaal 6-8 mensen allemaal kleine pizza varianten maken. Deze kun je voorbereiden, maar je kunt ook gewoon de topping op tafel zetten. Wel is het verstandig om ervoor te zorgen dat het deeg al in kleine stukken is. Zo kan iedereen hem direct gaan beleggen, want hij heeft wel even de tijd nodig om gaar te worden. Vaak duurt dit 12-15 minuten, maar dit moet je altijd zelf een beetje in de gaten houden. Het is aan te raden om te letten op het label best getest.

De beoordeling zijn naar onze mening de leidraad bij de aankoop. Het is een product wat niet zomaar in de fabriek getest is en dat goed is. De ervaring aan tafel leert toch wel dat er modellen zijn die de verwachtingen niet waarmaken. Daarnaast zetten de meeste mensen ook erbij hoe gezellig het is geweest. Dit brengt je alvast in de stemming. Zer zijn ook onder de naam pizzarette verkrijgbaar, want officieel is een pizza oven natuurlijk veel groter.

Wat kun je er nog meer mee?

De meeste modellen van de pizzaoven zijn multifunctioneel. Het maken van een pizza is net als gourmetten iets wat niet vaak gebeurd. Je wil best investeren, maar dan moet je er uiteraard ook meer mee kunnen doen. Zo zijn er modellen te krijgen die ook als zwitsers raclette te gebruiken zijn. Dit wordt in de meeste gevallen gebruikt voor het roosteren van brood of het bereiden van kleine gerechten. Ook is dit vaak prima te gebruiken als gourmetstel, waardoor je hem ook weer met de feestdagen van zolder kunt halen.