Wonen 247
Image default
Inrichting

Een fotowand geeft extra karakter aan je interieur

Heeft jouw wand weinig karakter? Ben je moe van je kale muren en wil je ze een greintje leven geven? Alles is mogelijk zolang je de materialen en kleuren op je wanden weet te mixen en matchen. De decoratie van muren met afbeeldingen oogt zeer esthetisch. Zo’n fotowand stelt je tegelijkertijd in staat om persoonlijkheid aan elke kamer toe te voegen. Zorg er wel voor dat de kleuren bij elkaar passen. Combineer ze met andere schilderijen en afbeeldingen, met de stoffen van de banken, fauteuils en stoelen, tapijten, gordijnen, kussens en plaids.

Een fotowand samenstellen is een hele klus die, als je wil dat het er goed uitziet, relatief veel tijd en energie zal kosten. Het uiteindelijke resultaat is echter zeker de moeite waard. Maar als het maken van kleurencombinatie niet jouw ding is en jij jezelf kopzorgen wilt besparen, dan zijn zwart-witfoto’s wellicht een optie. Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van een fotowand met zwart-witfoto’s:

  • Het straalt elegantie uit. Een fotowand met zwart-witfoto’s maakt dat je later kunt spelen met de rest van de elementen zonder bang te zijn om fouten te maken. Je kamer zal altijd smaakvol ingericht zijn.
  • Het is zeer goed te combineren met elke stijl. Het maakt niet uit of je de hele muur wilt vullen met foto’s en het een barok tintje wilt geven of dat je de voorkeur geeft aan minimalisme. Decoreren met zwart-witfoto’s past goed bij elke stijl, omdat het een volledig neutrale combinatie is.
  • Het maakt decoreren per seizoen mogelijk. Voeg in de winter vloerkleden toe, ongeacht de kleur. Zet er in het voorjaar een kleurrijk tintje bij met vazen ​​vol verse bloemen. Verwissel de gordijnen in de zomer voor lichtere kleuren. In de herfst kun je een vleugje licht geven met kaarsen in kleuren die jou het meest aanspreken.