Wonen 247
Image default
Inrichting

Keramische tegels; hoe breng je die aan?

Met keramische tegels kun je veel interieurliefhebbers blij maken. Je kunt namelijk met de tegels allerlei kanten op! Zo zijn er keramische tegels verkrijgbaar in houtlook of betonlook en ook geef je met de tegels elke ruimte gemakkelijk een Portugees tintje. Wanneer jij houdt van vintage invloeden, zijn er ook speciale vintagelook keramische tegels die je kunt laten matchen bij jouw vintage interieur! Hoe leuk is dat?! Denk jij erover na om je tegels zelf aan te brengen? In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen!

De voordelen van keramische tegels

Keramiek tegels beschikken over een flink aantal voordelen. Op de eerste plaats zijn ze gemakkelijk schoon te maken én te houden. Wel zo fijn, zeker wanneer je op zoek bent naar goede, functionele tegels voor in de keuken, het toilet of voor in de badkamer. Maar keramische tegels zijn eigenlijk in allerlei ruimtes te gebruiken. Keramische tegels absorberen geen water of vocht en zijn tegenwoordig niet meer te onderscheiden van écht natuursteen, hout of beton. Ook zijn ze bestendig tegen zuur en zowel kras- als slijtagevrij. Hierdoor krijg jij met keramische tegels de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Gebruik voorstrijkmiddel bij het betegelen van je vloer of wand

Wanneer je een vloer of wand zelf wilt gaan betegelen, is het belangrijk om deze eerste stap niet over te slaan; Namelijk voorstrijkmiddel aanbrengen! Met het aanbrengen van dit middel voorkom je dat je tegels in de loop der tijd los komen te zitten of gaan verschuiven. Dit fenomeen ontstaat door de zuigende kracht van de ondergrond. Door het aanbrengen van voorstrijkmiddel, wordt de zuigende werking geneutraliseerd, waardoor de tegellijm beter kan hechten. Je hebt muren die in meer of mindere maten vocht uit de lijm zuigen. Muren die dit van nature erg sterk doen zijn muren van beton, gips pleisterwerk of gipsplaten. Maar ook op andere typen muren wordt het altijd aangeraden om te beginnen met het aanbrengen van dit middel. Ga voor een blijvend resultaat en koop een goed voorstrijkmiddel voordat je begint met het betegelen van jouw muren!

Tegelgereedschap voor het beste resultaat!

Daarnaast is het belangrijk om te beschikken over het juiste gereedschap om jouw tegels gemakkelijk en secuur te kunnen aanbrengen. Wanneer je snel aan de slag wilt gaan, bestel je je gereedschap gemakkelijk online! Zo hoef je niet langs verschillende winkels en heb je alles op hetzelfde moment in huis. Wanneer je je tegels wilt aanleggen, is het handig om hierbij gebruik te maken van het volgende tegelgereedschap: lijmspanen, sponsspanen, voegenkrabbers, troffels, gardes, een waterpas, tegelhamer, tegelzuignap en/of een tegeltang. Weet jij niet goed welk gereedschap jij nodig hebt bij het uitvoeren van jouw klus? Vraag dan advies aan een professional, bijvoorbeeld in de winkel waar je de tegels hebt gekocht.