Wonen 247
Image default
Inrichting

Het praktisch indelen van de ruimte: 3 tips

Ben je net verhuisd of mist jouw ruimte elementen om het te laten functioneren zoals jij dat nodig hebt? Dan is het tijd voor actie. Het is nu aan jou om het mooiste uit de ruimte te gaan halen. Dat gaat van het handig indelen van kastruimte tot het plaatsen van een tv beugel om ruimte te besparen. Maar waar begin je dan eigenlijk? Hieronder staan drie tips om een (kleine) ruimte zo in te delen dat je het optimaal kunt benutten en jij je er helemaal fijn in voelt. 

Tip 1: Bedenk wat je echt belangrijk vindt

Schrijf op of bedenk voor jezelf wat je in deze ruimte vooral gaat willen doen. Is het belangrijkste dat je er goed kunt werken, heerlijk kunt slapen of bijvoorbeeld gezellige etentjes met je vrienden kunt houden? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, weet je dus waar je de nadruk op moet leggen. Ga voor maximaal twee belangrijke functies per ruimte. Soms kan het dus zijn dat jouw keuzes ervoor zorgt dat een andere functie van de ruimte geheel naar de achtergrond verdwijnt. Blijf daar niet in hangen, maar ga voor dat wat je echt belangrijk vindt. Maar ga vervolgens ook de missie aan de twee functies zo goed mogelijk met elkaar te verenigen.

Tip 2: Durf weg te gooien

Bekijk alle spullen die je hebt opnieuw en bedenk wat moet blijven en wat eigenlijk wel weg kan. Zo kan het zijn dat je al jaren je schriften van de basisschool blijkt mee te slepen, of een plantenpot hebt die je al drie keer opnieuw hebt gelijmd. Weg ermee! Je zult zien dat je hiermee de ruimte al veel duidelijker gaat spreken. Zo kun je zelfs met kleine oppervlakten een ruimtelijke ervaring creëren. Ook kan het zijn dat je prachtige spullen hebt, maar dat ze gewoonweg niet aansluiten bij de functies die jij de ruimte hebt toebedeeld. Denk in dat geval aan het verkopen van de spullen op Marktplaats, of het weggeven aan vrienden.

Tip 3: Durf te kopen

Naast het weggooien van dingen is het soms juist belangrijk om nieuwe dingen te kopen. Zo zijn er uitschuiftafels, waar je soms alleen met je partner aan zult zitten en andere keren de hele familie aan uit kunt nodigen. Maar ook voor apparatuur zijn veel handige snufjes uitgevonden. Denk hierbij speciaal aan een tv beugel. Deze vergemakkelijkt het inzetten van je tv op verschillende manieren in de ruimte. Ideaal voor een ruimtes die wat kleiner zijn.

Verschillende soorten tv beugels

Een tv beugel is er in tientallen verschillende vormen en maten. Zo kies je voor een platte tv beugel als je hem dicht op de muur geplaatst wilt hebben. Flexibele muurbeugels zijn echter ideaal voor jou als je soms in de keuken je favoriete chef het gerecht wil laten uitleggen, en een volgende moment lekker op de bank wilt kruipen met je lievelingsserie. Sommige tv beugels hebben zelfs een optie waarmee je de tv kunt kantelen. De extra lange tv beugel vergroot de inzetbaarheid van jouw apparatuur alleen maar meer. Zo maak je van elke kleine ruimte een functionele en opgeruimde plek speciaal op jouw behoeften aangepast.