Wonen 247
Image default
Vloeren

Kiest u een vloerluik op maat?

Nagenoeg alle panden zijn voorzien van vloerluiken, kelderluiken of zolderluiken. Helaas zijn dit vaak niet de mooiste delen van het pand of de woning. Bovendien kieren de luiken vaak, waardoor ze zorgen voor tocht. Wilt u hier verandering in brengen, kies dan voor een luxe vloerluik op maat!

 

Vloerluiken

Bijna alle woningen en bedrijfspanden zijn voorzien van luiken. Vaak zijn ze bedoeld als toegang voor de kruipruimte, maar ook de kelder en de zolder kunnen met een luik afgesloten zijn. Soms hebt u het geluk dat de luiken zich bevinden op plekken waar anderen niet komen. Denk aan een berging of bijkeuken. Dan is het toch iets minder storend als het allemaal niet mooi afgewerkt is. Maar vaker zijn luiken te vinden op plekken die juist wel in het oog springen. Ze zitten dan bijvoorbeeld direct achter de voordeur, in de hal of zelfs in de woonkamer. En ook in bedrijfspanden zitten ze vaak op plekken die vol in het zicht zijn.

 

Vaak niet netjes afgewerkt

Het probleem met luiken is dat ze vaak niet netjes afgewerkt worden. Het lijkt soms alsof een vloerluik op maat niet bestaat, want veel vloerluiken kieren aan alle kanten. Hierdoor kan er altijd koude lucht via het luik naar binnen komen. Bovendien zijn veel vloerluiken gemaakt van eenvoudig onafgewerkt hout, wat ook niet bijdraagt aan een mooie uitstraling. Een vloer eroverheen aanleggen is uiteraard geen optie, het luik moet immers wel vrij blijven. Een andere oplossing die u zou kunnen proberen, is er een vloerkleed overheen leggen en dat is dan ook wat mensen vaak doen.

 

Nadelen van wegwerken met vloerkleed

Hoewel u met een vloerkleed het luik inderdaad aan het oog onttrekt, is dit ook geen ideale oplossing. Moet u vaak bij het vloerluik, dan moet u steeds het kleed aan de kant leggen. Ook kan het zijn dat de plek zich er gewoon niet voor leent. In de keuken wordt een vloerkleed bijvoorbeeld snel vies en dat geldt voor bedrijfspanden ook. Bovendien kan het binnen een bedrijfspand ook voor gevaarlijke situaties zorgen, als iemand over het kleed struikelt. En het kan uiteraard ook zo zijn dat een vloerkleed niet past bij uw strakke interieur.

 

Luxe vloerluik op maat

Een vloerluik op maat laten maken is dan de oplossing! Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats weet u zo zeker dat alles echt goed afgesloten is, er zullen geen kieren meer zijn. Zo voorkomt u koude tocht. Daarnaast hebben luxe luiken op maat ook een exclusieve uitstraling! Ze zijn netjes afgewerkt en gemaakt voor de mooiste materialen. Denk bijvoorbeeld aan een luik van glas, maar ook tegelwerk en hout zijn opties, als dit beter bij uw interieur past. Bovendien kunnen dergelijke luiken ook elektrisch aangedreven worden, waardoor u ze niet meer met de hand hoeft te openen. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden met een vloerluik op maat en is er voor ieder pand en ieder interieur altijd een geschikte oplossing!