Wonen 247
Image default
Woning kopen

Zwitsers Onroerend goed in Porte du Soleil

In misschien wel het grootste wintersportgebied ter wereld is het momenteel mogelijk om een luxe vakantiewoning aan te kopen. Het betreft skigebied Porte du Soleil met omringende dorpjes als Champery (CH), Châtel (FR), Torgon (CH), Champoussin (CH) en Les Gets (FR). Ook investeren in een tweede (vakantie)huis in het prachtige Zwitserland? Dan is dit uw kans.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan luxe boutique woningen in Morgins, waarbij aan elk detail is gedacht. Het betreft 33 luxe appartementen inclusief hotelconcept.

De ontwikkelaar van het project stelt hoge eisen aan onder andere architectuur, bouwkundige staat en ligging. Dit resulteert in luxe boutique woningen direct gelegen aan de skipiste van Porte du Soleil met indrukwekkend uitzicht op de imposante bergwanden van de regio.

Aankoop vastgoed in Porte du Soleil

Ter bescherming van de woningmarkt in Zwitserland zijn diverse wetten en regels van kracht. Een specialist als FIRST. met ruim 15 jaar ervaring kent de markt, wet- en regelgeving als geen ander. Daarbij beschikt deze partij over een eigen aanbod, waarvan de huizen allemaal aan de gestelde eisen voldoen om een vergunning te verkrijgen als niet-Zwiters ingezeten.

Het vooraf inwinnen van informatie voorkomt conflicten of geschillen in een later stadium. Zelfs op lokaal niveau kunnen de regels verschillen, waardoor u er verstandig aan doet om van tevoren te informeren bij een specialist.

Zwitsers Onroerend goed is fiscaal gunstig

Het gaat bij deze buitenkans niet alleen om een prachtige vakantiewoning. Onroerend goed in Zwitserland kan namelijk ook fiscaal erg aantrekkelijk zijn. Denk aan gunstige tarieven voor de inkomsten-, erf, schenk en vermogensbelasting. 

Daarbij is Zwitserland een veilige haven voor vermogen. Een stabiel politiek klimaat in combinatie met de eigen valuta, sterk ontwikkelde bankensector en stabiele huizenprijzen maakt de Zwitserse huizenmarkt erg gewild onder investeerders.

Verhuur van onroerend goed

Verder is rendement uit uw investering te optimaliseren middels verhuur. Ook bij de woningen in skigebied Porte du Soleil is dit van toepassing. Met hotelfaciliteiten als een receptie, Spa & Wellness, een restaurant, bar en opslag voor fietsen en wintersportspullen zijn gasten van alle gemakken voorzien.

Financiering van Zwitsers vastgoed

Om onroerend goed in Zwitserland te kopen hoeft u niet het volledige bedrag in één keer te betalen. Er zijn financieringsmogelijkheden bij lokale banken die doorgaans 60% van de aankoopprijs financieren.

Hierbij wordt natuurlijk wel gekeken naar eventuele financiële verplichtingen in eigen land. Denk aan huur, schulden, alimentatie of andere verplichtingen. Wilt u meer weten of een brochure ontvangen? Bezoek dan de website en maak een afspraak of laat een bericht achter.

https://firstandsecondhomes.com